Prøver til EU-efteruddannelse under udarbejdelse

23. november 2018

Når der i 2019 indføres prøver i AMU vil der også blive indlagt prøve på den lovpligtige EU-efteruddannelse.

Proever -til -EU-efteruddannelse -under -udarbejdelse

Den forventede ændring af AMU-bekendtgørelsen indeholder et generelt princip om udvikling og afholdelse af prøver på arbejdsmarkedsuddannelser. Der kan være undtagelser, der medfører, at enkelte kurser ikke bliver prøvebelagt, men som udgangspunkt skal alle kurser afsluttes med en prøve.

I TUR er man i gang med udvikling af prøver til en lang række AMU-kurser, dog vil de kurser, der i forvejen afsluttes med en prøve, ikke blive berørt.

- De AMU-kurser, der giver et kørekort eller et certifikat, har jo i forvejen prøver, så dem bliver der naturligvis ikke lagt yderligere prøver på, fortæller Mogens Ellgaard-Cramer, uddannelseskonsulent i TUR.

EU-uddannelsen vil indeholde mindst én prøve
Den samlede lovpligtige efteruddannelse på fem dage for henholdsvis buschauffører og vejgodschauffører består af tre AMU-kurser: To obligatoriske dage, to brancherettede dage og en dag til valgfrit indhold.

- På den lovpligtige EU-efteruddannelse arbejder vi pt på at udvikle prøver til de brancherettede pakker og til en del af de kurser, der ofte benyttes som den valgfrie del. Den obligatoriske del udvikles der ikke prøve til, som det ser ud lige nu, siger Mogens Ellgaard-Cramer.

- Derfor vil chaufførerne opleve at skulle gennemføre mindst én, men sandsynligvis to, prøver i løbet af efteruddannelsen afhængigt af den valgfrie del, siger Mogens Ellgaard-Cramer.

Digitale prøver
Prøverne, som tester deltagernes paratviden efter endt kursusforløb, vil bestå af multiple choice spørgsmål, som aflægges digitalt.

- For prøver udviklet af TUR vil AMU-kurser af én dags varighed afsluttes med en prøve på 15 spørgsmål, mens kurser med varighed på to eller flere dage afsluttes med en prøve på 20 spørgsmål. Spørgsmålene vil have tre-fire svarmuligheder, hvor deltagerne skal markere de rigtige svar, afslutter Mogens Ellgaard-Cramer.

- TUR

Læs også: ”Flere prøver i AMU stiller krav til IT-udstyr og planlægning”

Læs også: ”Afsluttende prøver i AMU rulles ud fra den 1. januar”

facebook twitter