TUR Lærepladsformidling sat i gang

5. oktober 2018

Der er taget hul på den koordinerende praktikpladsindsats i TUR med besøg til forskelligartede arrangementer med fokus på rekruttering.

TUR-Laerepladsformidling -sat -i -gang
Virksomhedsstand ved speed dating-arrangement på Syddansk Erhvervsskole

TUR Lærepladsformidling er et projekt, der over de næste to år skal koordinere en praktikpladsindsats på tværs af TURs erhvervsuddannelsesportefølje. TUR Lærepladsformidling varetages af pratikpladskonsulent Jan Larsen, der blev ansat i TUR i september måned.

Indsamling af viden og erfaringer
I opstartsfasen af TURs Lærepladsformidling har der været fokus på at beskrive projektet nærmere ved at indsamle viden og erfaringer, og på den baggrund specificere de enkelte mål for projektet. Derfor har Jan Larsen været rundt i landet til forskelligartede arrangementer.

- Der har været utrolig meget at komme efter på mine besøg den seneste måneds tid. Jeg har blandt andet haft mulighed for at få en snak om vognmændenes muligheder for at have lærlinge i praktik og se effekten af forskellige typer rekrutteringsarrangementer. Der er mange spændende idéer at lade sig inspirere af til lærepladsformidlingen, siger Jan Larsen.

Blandt de besøgte arrangementer er DTL’s arrangement ”Vognmandens dag” på AMU Fyn, speed dating på Syddansk Erhvervsskole mellem elever og virksomheder samt ”Dit Karrierevalg” for 8. klasses-elever på Rybners i Esbjerg.

Regionale erfaringsmøder
I den kommende uge er der arrangeret regionale møder med kontaktpersoner fra skolerne.

- Sammen med skolerne skal vi drøfte, hvordan vi med fælles indsats kan reducere tiden fra eleverne er færdige med grundforløbet, til de indgår en praktikpladsaftale med en virksomhed. Vi skal også have afklaret de muligheder og begrænsninger, der er for at sikre flere elever til grundforløbet, siger Jan Larsen.

Tidsplan for de regionale møder med kontaktpersonerne:

Tirsdag den 9. oktober hos EUC Lillebælt.
Onsdag den 10. oktober hos Tradium i Randers.
Torsdag den 11. oktober hos EUC Sjælland i Køge.

- TUR

Læs også: ”Transportelever får hjælp til at finde praktikplads”

Læs også: ”Ny praktikpladskonsulent i TUR”

facebook twitter

Nyheder

Nyhedsbrev - udgives hver fredag