TUR Forlag indleder samarbejde med Dansk Arbejdsgiverforening

12. december 2019

Logistikspillet Cargo Dynasty bliver en del af projektet Åben Virksomhed, som skal give unge lyst til at vælge en erhvervsuddannelse.

TUR Forlag Indleder Samarbejde Med DA 

Dansk Arbejdsgiverforening har på opfordring fra brancheorganisationerne etableret indsatsen Åben Virksomhed for at få flere børn og unge til at interessere sig for naturvidenskab, teknologi, it og matematik. I forlængelse af den øgede interesse, der forhåbentlig skabes for disse fagområder, er ønsket og håbet, at flere unge vælger en uddannelse inden for området eller vælger en erhvervsuddannelse.

Det er netop blevet aftalt, at der skal udvikles et forløb, der kan være det matematikfaglige ophæng til onlinespillet Cargo Dynasty, som TUR Forlag bidrager med, når eleverne skal introduceres til transport- og logistikbranchen.

Cargo Dynasty giver indblik i branchen
Projektets mål er at give unge mulighed for at få indblik i forskellige brancher gennem erhvervsrelevant undervisning og virksomhedsbesøg. Dette sker ved hjælp af specialudviklet forløb til grundskolen, hvor f.eks. transport- og logistikbranchen introduceres for eleverne. Forløbet begynder på skolen, hvor eleverne spiller logistikspillet Cargo Dynasty. Herefter er eleverne klar til at besøge en transport- og logistikvirksomhed, som DA formidler og arrangerer for de deltagende skoler. Efter virksomhedsbesøget afsluttes forløbet med en evaluering, hvor spillet Cargo Dynasty blandt andet indgår igen.

Bygge bro mellem grundskolen og virksomhederne
Når materialet er færdigudviklet og testet, vil det blive tilbudt til skolerne i hele landet. Håbet er, at der til den tid, er mange der vil være med til at bygge bro mellem grundskolen og virksomhederne og løfte en vigtig fælles opgave – nemlig at styrke børns kompetencer og lyst til naturvidenskab.

Hvis du har kendskab til en transport- eller logistikvirksomhed, som kunne have interesse i at deltage i projektet, er du velkommen til at kontakte Anders Mikkelsen, chefkonsulent hos Dansk Arbejdsgiverforening på ami@da.dk.

- TUR

Læs mere om projektet 

Læs mere om Cargo Dynasty 

 

facebook twitter