Peg de unge mod transportuddannelserne

27. februar 2019

Et arrangement for kommunernes ungevejledere skal øge opmærksomheden på transportuddannelserne. Arrangementet afholdes i forbindelse med Transport 2019.

Peg -de -unge -mod -transportuddannelserne

TUR Lærepladsformidling har arrangeret en konference for vejledere fra Ungevejledningen i kommunerne i Nord-, Midt- og Vestjylland, hvor de får en introduktion til transportbranchen og information om transportuddannelserne. Det afholdes i forbindelse med Transport 2019, Skandinaviens største transportmesse, i Messecenter Herning i marts.

Giver øget kendskab
Målet er, at ungevejlederne får større kendskab til transportbranchen og de unges muligheder med en transportuddannelse. På denne måde forventer TUR, at der vil blive et øget fokus på rekruttering til branchen og eventuelt et mindre frafald fra de uddannelsesaftaler, der indgås.

- Arbejdet med at formidle lærepladser går hånd i hånd med at sørge for, at der er unge mennesker på uddannelserne, der kan tage lærepladserne. Og med dette arrangement sørger vi for, at ungevejlederne bliver opmærksomme på transportuddannelserne og kender de muligheder og krav, der er for at gennemføre uddannelserne, så de kan pege de unge i den retning, når de vejleder om uddannelse og karriere, siger Jan Larsen, praktikpladskonsulent i TUR.

Transport på første række
- Vi giver ungevejlederne informationer hele vejen rundt om transportbranchen og -uddannelserne fra de folk, der arbejder med det. Og de får det fra første række med mulighed for at prøve simulatorer og være en del af transportmessen i samme forbindelse, siger Jan Larsen.

Vejlederne bliver bl.a. introduceret til branchen af en vognmand og til transportcomputerspillet Cargo Dynasty og får mulighed for at prøve simulatorer. Det hele afsluttes med et besøg på den store transportmesse.

I skrivende stund er der 30 tilmeldte vejledere fra flere kommuner og Undervisningsministeriet.

- TUR

facebook twitter