Prøver i AMU: TUR inviterer skolerne til gennemsyn af prøver

28. juni 2019

En lang række prøver til AMU-kurser inden for TURs område er udviklet. Prøverne vil nu blive lagt til gennemsyn i turteori.dk, hvor skolerne kan få adgang.

Proever -i -AMU-TUR-inviterer -skolerne -til -gennemsyn -af -proever

En lang række prøver til AMU-kurser inden for TURs uddannelsesområde er udviklet og kan aflægges i Multitest. Prøverne er dog først obligatoriske fra det tidspunkt, Undervisningsministeriet har godkendt prøverne, og de fremgår af uddannelsesadministration.dk. Hertil skal lægges en måneds karenstid, før prøvekravet træder endeligt i kraft.

TUR inviterer skolerne til gennemsyn af prøverne
Flere skoler har udtrykt ønske om at gennemse prøverne med det udgangspunkt at få et indtryk af niveauet af prøverne og emnefordelingerne. TUR inviterer derfor skolerne til gennemsyn af prøverne i turteori.dk.

- Vi mener, at en åben dialog med skolerne er en forudsætning for, at prøver i AMU bliver en succes. Derfor vil skolerne få adgang til at gennemse prøverne i deres fulde længde, så skolerne har mulighed for at give deres feedback, og vi kan evaluere prøverne, inden det for alvor går løs, siger uddannelseskonsulent i TUR, Johnny Bengtson.

Adgang til prøverne i turteori.dk
Adgangen til prøverne vil blive tildelt transportskolerne via turteori.dk.

- Vi er i gang med at generere prøverne i en form, så de hurtigst muligt kan lægges på turteori.dk. Vi forventer at have dette klart i løbet af den kommende uge og vil give skolerne direkte besked, når der åbnes for adgang, siger Johnny Bengtson.

Adgangen tildeles via koder, som skolerne kan bruge til at logge ind på turteori.dk. Koderne vil blive fremsendt til uddannelsescheferne på transportskolerne.

- Når skolerne har haft mulighed for at gennemse prøverne, vil vi naturligvis gå i dialog, der hvor der måtte være behov. Derudover forventer TUR at afholde informationsmøder for skolerne sent på efteråret, som udelukkende vil omhandle prøverne, siger Johnny Bengtson.

Status på godkendelse af AMU-prøver
Som tidligere udmeldt er der pt. prøvekrav på 45261 Kundeservice, der er et tværfagligt kursus, og som indgår i FKB’er inden for adskillige brancheområder. Derudover er yderligere 12 prøver inden for TURs uddannelsesområde ved at blive behandlet og afventer snarlig godkendelse i uddannelsesadministration.dk.

- Vi er i dialog med ministeriet, og det handler primært om nogle administrative øvelser, som skal på plads, før ministeriet kan godkende prøverne. Men vi forventer, at der inden for kort tid vil blive godkendt en række prøver, som dermed vil være obligatoriske umiddelbart efter sommerferien, siger Johnny Bengtson.

- TUR

 

Info:
Få overblik over hvilke prøver, der kan aflægges i Multitest og hvilke AMU-kurser, der er endeligt behæftet med prøvekrav

Godkendte prøver i uddannelsesadministration.dk offentliggøres desuden løbende i TURs nyhedsbrev.

Læs mere om de nye krav angående AMU-prøver.

facebook twitter