SCT Transport sender medarbejdere på mentorkursus

15. marts 2019

I sidste uge var syv medarbejdere fra SCT Transport på mentorkursus hos Dekra. ”Det er en investering, der giver gevinst, når et lærlingeforløb kommer godt fra start”, fortæller Mette Vang, HR-konsulent hos SCT Transport.

SCT-Transport -sender -medarbejdere -paa -mentorkursus
Foto: SCT A/S, Marius Pedersen A/S og Sømod Transport på mentoruddannelse hos DEKRA i Brøndby.

- I mange dele af vores virksomhed er det vigtigt, at vi forstår, at det er en lærling, vi har med at gøre. På mentorkurset fik jeg en grundlæggende forståelse for, hvordan lærlingen oplever det at komme ind og være en del af virksomheden, fortæller Mette Vang, HR-konsulent hos SCT Transport A/S.

Mette Vang har netop været på et 3-dages mentorkursus hos Dekra, hvor der var fokus på, hvordan transportvirksomheder via mentorordninger kan planlægge succesfulde lærlingeforløb. Med sig havde hun seks chauffører fra virksomheden med på skolebænken.

Forståelse giver bedre lærlingeforløb
På mentoruddannelsen får virksomhederne redskaber til at støtte lærlingen både fagligt, socialt og personligt. En mentoruddannelse for udvalgte medarbejdere kan gøre hele forskellen for, om lærlingen trives og gennemfører hele sin uddannelse, og efterfølgende bliver i branchen.

- Uanset om man er chauffør eller i HR, vil man gerne give viden videre. Men man skal lære at få lærlingens aspekt, så man kan gøre det på den bedste måde. Og det samme kan siges for praktikanter og nye medarbejdere, siger Mette Vang.

Økonomisk gevinst
Forståelse for forskellen på generationer og mennesker kan vise sig på flere måder at være en økonomisk gevinst for transportvirksomheden.

- Det er en økonomisk gevinst at gøre den del godt, for så kan man bedre holde på lærlingen, afslutter Mette Vang.

 

- TUR

Læs mere om transportbranchens mentoruddannelse

facebook twitter