Unge viste transport-Skills i Næstved

8. april 2019

Transportuddannelserne var i sidste uge til DM i Skills 2019 i Næstved Arena. Her var der tryk på TURs stand, hvor flere hundrede unge fik afprøvet deres transport-Skills i en tog-, lastbil-, kran- og gaffeltrucksimulator.

Flere Hundrede Unge Viste Transportskills I Naestved

I weekenden takkede DM i Skills 2019 af, og det store arbejde med at sætte arrangementet på benene, skulle gennemføres med omvendt fortegn, da stande og telte skulle pakkes sammen lørdag eftermiddag. Forud var der forløbet tre dage med fuld aktivitet i Arena Næstved, som stod i erhvervsuddannelsernes tegn. Her var der konkurrencer om at blive de bedste lærlinge inden for eget fag og muligheder for selv at prøve kræfter med forskellige praktiske udfordringer.

Statsministeren udtrykte taknemmelighed
Det var tre dage med hyldest til erhvervsuddannelserne, hvor også statsministeren, Lars Løkke Rasmussen, lagde vejen forbi for at understøtte arbejdet med at få flere unge til at vælge em erhvervsuddannelse. Lørdag eftermiddag overrakte han statuetter og diplomer til de, der blev kåret som de dygtigste lærlinge

- Når man kommer til DM i Skills, så ser man, hvor dedikerede I er, hvor engagerede I er, hvor dygtige I er, hvor store ambitioner I har med jeres fag hver især. Og det gør en kæmpe forskel.

- Det gør en forskel for jer selv, for jeres arbejdsplads, for Danmark, for nye unge mennesker, som bliver inspirerede af jeres erhvervsvalg; for vi har brug for, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse. Det, at I udstråler kærlighed og stolthed ved jeres fag, er med til at inspirere. Så tusind tak for det. Hele Danmark har brug for jer, sagde Lars Løkke Rasmussen, og lukkede DM i Skills 2019 med disse ord.

En god måde at vise transportuddannelserne
Transportbranchens uddannelser var repræsenteret på TURs demonstrationsstand, hvor både lærlinge, uddannelseskonsulenter og en faglærer fra samarbejdspartneren EUC Sjælland stod klar til at fortælle og vejlede de mange unge, der lagde vejen standen. Dermed var transportuddannelserne blandt de 60 fag, som var repræsenteret ved DM i Skills 2019.

Job i transports roadshow-lastbil var også med til at vise transportbranchen frem for de unge. Samlet var der mulighed for at prøve to lastbilsimulatorer, en gaffeltrucksimulator, en kransimulator og tre togsimulatorer, og der var ikke mange minutters pause i løbet af dagen til de opstillede simulatorer. De besøgende kunne også opleve uddannelsen til ambulancebehandler på helt tæt hold hos ambulancebehandlereleverne fra Esnord i deres medbragte ambulance.

DM i Skills 2020
DM i Skills 2020 afholdes 16.-18. januar 2020 i Bella Center i København. Planerne for transportuddannelsernes aktiviteter er allerede i støbeskeen.

- TUR

Læs mere om DM i Skills 2019

facebook twitter

Nyheder

Nyhedsbrev - udgives hver fredag