Hellere stort kørekort end lille studenterhue

29. august 2019

Nikolaj og Søren havde ikke den bedste tid i skolen, men de fik en transportuddannelse hos UCH og HV Transport, og nu kører det for dem.

Hellere -stort -koerekort -end -lille -studenterhue
Vognmand Poul Jørgensen har taget Nikolaj (tv.) og Søren (th.) under sine vinger.

Hverken Nikolaj Søndergaard eller Søren Iversen trivedes i folkeskolen, men de har begge fundet deres hylde som chauffører hos HV Transport. Virksomheden har 24 lastbiler, som kører alt fra entreprenørkørsel af sand, grus og byggematerialer til kørsel med gylletanke og containere. Foruden 22 chauffører har HV Transport lige nu tre transportlærlinge og flere lærlinge i andre dele af virksomheden.

Afvekslende hverdag
24-årige Nikolaj Søndergaard er for nylig udlært hos HV Transport, og han havde svært ved at tage folkeskolen alvorligt.

- Jeg havde det vel okay i skolen, mest med mine venner og sådan, men jeg var virkelig træt af at gå i skole, fortæller Nikolaj, hvorefter hans chef, Poul Jørgensen, bryder ind:

- Du kunne jo godt, men du gad ikke, siger Poul Jørgensen med et skævt smil, hvilket Nikolaj grinende bekræfter.

Fleksibelt uddannelsesforløb
Søren Iversen var tidligt træt af skolen og fik en aftale med HV Transport.

- Jeg kom herud, da jeg gik i 8. klasse, fordi jeg var træt af at gå i skole. Så vi lavede en aftale om, at jeg gik i skole nogle dage om ugen, og så gik jeg og fejede på værkstedet, fortæller Søren.

Han tog senere sin transportuddannelse på Uddannelsescenter Holstebro. Det var ikke så let for ham, så de lavede en aftale om, at han kunne lave sine opgaver i virksomheden, og det var også der, han blev eksamineret af en lærer fra skolen.

- Det er da langt bedre at få det store kørekort end at ende med en lille studenterhue, siger Poul Jørgensen og tilføjer:

- Søren er en virkelig dygtig chauffør, og jeg har mange kunder, som spørger efter ham.

De unge er guld
- Selvom de unge er skoletrætte og har fået dårlige karakterer, er de hurtige til at lære, også det boglige, når de kan se en mening med det, de skal lære, siger Poul Jørgensen.

- Det er guld værd for os at have de unge i firmaet. De skubber lidt til os ældre, og det giver noget liv på arbejdspladsen, lyder det fra den erfarne vognmand.

- TUR

Læs hele artiklen om de to transportlærlinge 

facebook twitter