En julehilsen fra TURs sekretariatschef Pernille Hedin

20. december 2019

TUR ønsker glædelig jul og siger tak for det gode samarbejde i 2019.

Julehilsen Fra TUR

Af Pernille Hedin, sekretariatschef i TUR

Inden vi alle tager hjem og holder en velfortjent juleferie, vil jeg gerne på TURs vegne ønske alle en god jul og et godt nytår – og ikke mindst sige tak for det gode samarbejde i året der gik.

Et begivenhedsrigt år
2019 har været et begivenhedsrigt år inden for TURs område. I foråret var der fokus på udbud af TURs AMU-uddannelser, hvor vi gerne fra TURs side vil sige tak til skolerne og til TURs parter for det store arbejde, I har lagt i forbindelse med udbudsrunden. Samtidig vil TUR ønske de nye skoler velkommen til vores uddannelsesområde. I skal vide, at vi fra TURs side lægger stor vægt på samarbejde. For det er sammen, vi skaber de bedste uddannelser til branchen. Vi ser frem til nye og gode samtaler ved vores dialogmøder – hvor TUR i det nye år opfordrer skolerne til at dele erfaringer, viden og forslag til udvikling med os.

AMU-prøver klar til det nye år
Udvikling og implementering af AMU-prøver har i den grad fyldt meget i 2019. Skolerne skal have en særlig stor tak for det samarbejde, I har udvist over for TUR, og vi ser frem til, at de nye prøver kommer i brug i 2020. Vi har som bekendt lagt TURs nye AMU-prøver ind i Multitest. Det er vores nytårsforhåbning, at brugen af Multitest vil gøre skolernes arbejde såvel som kursisternes afvikling af prøver væsentligt lettere.

Vi har også den glædelige nyhed, at Efteruddannelsesudvalget for Handel, Administration, Kommunikation og Ledelse (HAKL), Serviceerhvervenes Efteruddannelsesudvalg (SUS), Industriens Fællesudvalg (IF) og Metalindustriens Uddannelsesudvalg (MI) har besluttet, at deres nye AMU-prøver lægges ind i Multitest til fri afbenyttelse for skolerne inden for deres ressortområde. Dette gælder både multiple choice- og praktiske prøver.

Digitale læringsmuligheder
TUR har gennem mange år haft fokus på brugen af de digitale muligheder til at uddanne medarbejdere og lærlinge inden for TURs område. Der er særligt ét projekt, der lægger os på sinde: Vores samarbejde med EduLab, hvor vi har udviklet tre digitale erhvervsmatematikbøger, der giver mulighed for at få styr på matematikken. Det gode ved dette system er, at opgaverne tilpasses den enkeltes matematiske niveau. Det er et nytårsforsæt for TUR, at disse tre erhvervsmatematikbøger kommer ud til flest mulige. TUR håber, at alle vil være os behjælpelige hermed – så vi sammen kan udbrede oplevelsen af matematikkens fantastiske verden og muligheder.

Slutteligt vil jeg gerne sige tak til vores ejere - arbejdsmarkedets parter - for det store arbejde, I har lagt i vores brancheudvalg, bestyrelse, formandskab og i de lokale uddannelsesudvalg. Jeres engagement og støtte er afgørende for udviklingen af fremtidssikrede uddannelser, der møder branchens behov og sikrer, at vi både får flere uddannet og flere praktikpladser.

I ønskes alle en glædelig jul samt et godt nytår.

Pernille Hedin

 

facebook twitter