Kender du en lærling, der kunne have lyst til at blive rollemodel for transportuddannelserne?

6. december 2019

Erhvervsskolernes ElevOrganisation vil med rollemodelkorps sætte fokus på erhvervsuddannelserne via ung-til-ung-vejledning i grundskolerne.

Rollemodeller Sætter Ansigt På Erhvervsuddannelserne

Erhvervsskolernes Elevorganisation har startet projektet ‘Vejen til en erhvervsuddannelse’, der skal give elever i 7.-10. klasse mulighed for at møde unge fra erhvervsuddannelserne, der brænder for deres fag, og som med stor passion kan fortælle, hvorfor de har valgt en erhvervsuddannelse.

Mange unge falder fra ungdomsuddannelserne, og oplever et nederlag, som kan gøre det svært at finde motivationen til at starte på en ny uddannelse. Formålet med projektet er derfor at kunne give elever mere viden om erhvervsuddannelserne, i håbet om at hjælpe dem med at træffe et uddannelsesvalg på et oplyst grundlag.

Personlige fortællinger
Projektet består af et korps af unge rollemodeller, som kommer fra både EUD og EUX, der tager ud til grundskoler i hele landet og holder oplæg om deres uddannelse.

Gennem personlige fortællinger er rollemodellerne med til at nedbryde fordomme og skabe et nuanceret billede af erhvervsuddannelserne, samt hvad man har af muligheder med et svendebrev i hånden. De sætter ansigt på dem, der tager en erhvervsuddannelse og inspirerer elever i hele landet med deres faglige stolthed, passion og erfaringer.

Tilmelding åben
Alle lærlinge mellem 17 og 28 år, som går på enten EUX eller EUD, kan ansøge, uanset hvilken erhvervsuddannelse man går på. Det vigtigste er, at man har lyst til at fortælle om sine egne erfaringer og derigennem hjælpe andre unge med at tage et uddannelsesvalg.

Ansøgningsfristen for næste forløb er den 17. februar 2020.

- TUR

Læs mere om projektet 

Læs kriterierne for at blive rollemodel 

facebook twitter