Status på prøver i AMU

13. februar 2019

En lang række nye prøver til AMU-kurser inden for TURs område er klar i Multitest. Nu afventes der endelig klarmelding i udddannelsesadministration.dk.

Status på prøver i AMU

En lang række prøver til AMU-kurser inden for TURs uddannelsesområde er udviklet og klar til aflæggelse i Multitest. Derfor kan skolerne gå i gang med at implementere prøverne i AMU-kurserne. Dog er prøverne ikke endeligt godkendt i det administrative system uddannelsesadministration.dk, som er forudsætningen for, at kravet om afholdelse af prøverne træder i kraft.

- Vi har opfordret til, at man holder øje med uddannelsesadministration og ”ugens rapport” for at se, hvornår de enkelte prøver er sat i ”GOD” og dermed, hvornår der er krav om afholdelse af prøve. Dog må vi konstatere, at det administrative system ikke har været helt klart til at håndtere implementeringen af prøver, siger Hans Kjeldgaard Christiansen, sekretariatschef i TUR, og fortsætter:

- Det betyder, at der har været sendt en liste ud i ”ugens rapport” med prøver, der står i kladde, og som altså endnu ikke er godkendt. Det er tale om rent administrative formalia, som vi i TUR desværre ikke er herre over.

Prøver offentliggøres i TURs nyhedsbrev
TUR har været i dialog med STUK og påpeget ovenstående, som har været baggrunden til, at en del skoler har henvendt sig til TUR med spørgsmål om prøvernes ikrafttrædelse.

- Vi føler os meget trygge ved, at de børnesygdomme, der jo ofte opstår, når der skal udvikles noget nyt i it-systemer, bliver håndteret på den bedst mulige måde. Dog vil TUR, for at imødekomme den tvivl der måtte opstå, offentliggøre godkendte prøver via vores nyhedsbrev og via vores hjemmeside, siger Hans Kjeldgaard Christiansen.

Få testet prøverne af  
Selvom der endnu ikke er prøver klar i det administrative system endnu, så opfordrer TUR til, at skolerne forbereder sig grundigt, og allerede nu tager hul på prøverne i AMU.

- TUR har udviklet 60 prøver, som drypvis vil blive lagt i uddannelsesadministration.  Derfor vil der inden for relativt kort tid være prøver tilknyttet langt de fleste AMU-kurser inden for transport, som fremover skal gennemføres ved afslutningen af kurserne.

- Der er allerede en række skoler, som er gået gang. Prøverne ligger klar i Multitest, så det en opfordring til, at de skoler, der endnu ikke har kastet sig over prøverne, at de kommer i gang og får testet prøverne af, afslutter hans Kjeldgaard Christiansen.

 

- TUR 

Se listen over hvilke ”prøver i AMU”, der er klar i Multitest og læs TURs spørgsmål & svar om prøver i AMU

facebook twitter