Har du husket dit bevis til varebil?

14. juni 2019

Sidste udkald for varebiler nærmer sig. Nye krav på varebilsområdet træder i kraft 1. juli for både vognmænd og chauffører.

Har Du Husket Dit Bevis Til Varebil

Fra den 1. juli 2019 gælder der nye krav til både varebilschauffører og varebilsvognmænd. I forhold til chauffører vurderer Færdselsstyrelsen, at kun omkring halvdelen ud af et estimat på 5.000 chauffører er klar til de nye regler.

Bevis til varebilschauffører
Varebilschauffører skal fra den 1. juli medbringe et såkaldt varebilschaufføruddannelsesbevis (VUB), som er et bevis på en bestået kvalifikationsuddannelse. For nye chauffører gælder, at man skal gennemføre en grundlæggende kvalifikationsuddannelse på tre dage. Chauffører med erfaring kan få adgang til en efteruddannelse på to dage. Adgangen til efteruddannelseskurset skal være anerkendt hos Færdselsstyrelsen inden den 1. juli.

De nye varebilsregler er gældende, når man:

  • kører en varebil som vejer over 2 ton til og med 3,5 ton,
  • transporterer gods for fremmed regning og
  • kører med gods, der vejer mere end 11 kg pr. stykgods.

Ved kørsel uden beviset kan både chauffør og vognmand straffes med en bøde.

Varebilsvognmandsuddannelse
For varebilsvognmanden betyder de nye krav, at vognmænd skal have gennemført og bestået en varebilsvognmandsuddannelse. Derudover er der krav om en varebilstilladelse, hvilket betyder at varebilsvognmændene skal ansøge om varebilstilladelse til Færdselsstyrelsen.

Uddannelserne skal gennemføres hos et godkendt uddannelsescenter.

- TUR

Læs mere om reglerne på www.varebilskrav.dk

Find kurser til chauffører på amukurs.dk:

facebook twitter