Naturvidenskabens ABC skal inspirere

8. maj 2019

En ekspertgruppe har udarbejdet en rapport, der skal give inspiration til den naturvidenskabelige undervisning i grundskolen og på ungdomsuddannelserne.

Naturvidenskabens -ABC-skal -inspirere

I september 2018 nedsatte Undervisningsminister Merete Riisager en ekspertgruppe, som skulle udarbejde Naturvidenskabens ABC, der fremadrettet kunne give inspiration til undervisningen i grundskolen og på ungdomsuddannelserne.

Nu har gruppen afleveret sine anbefalinger, og som opfølgning på rapporten vil Undervisningsministeriet i den videre proces også sikre, at der udarbejdes forskelligt inspirationsmateriale om, hvordan ABC’en kan anvendes i undervisningen i de naturvidenskabelige fag i grundskolen og på ungdomsuddannelserne.

Naturvidenskabens ABC indeholder 10 grundlæggende naturvidenskabelige erkendelser, der har haft stor betydning for udviklingen af naturvidenskaben som felt, for samfundets udvikling og teknologier i hverdagen. Anbefalingerne til Naturvidenskabens ABC indeholder også en række cases, som kan inspirere lærerne til at inddrage eksempler og spændende fortællinger med i deres undervisning.

- TUR

Læs mere på Undervisningsministeriet hjemmeside og se anbefalingerne

facebook twitter

Nyheder

Nyhedsbrev - udgives hver fredag