Fremtidens transportbranche byder på robotter og kunstig intelligens

4. oktober 2019

En ny rapport forudser, at robotter og teknologi vil ændre arbejdsvilkårene for chauffører og lagermedarbejdere.

Fremtidens Transportbranche Byder På Robotter Og Kunstig Intelligens

Konsulentfirmaet Valcon A/S har på vegne af Handels-, Transport- og Servicesektorens Kompetenceudviklingsfond udarbejdet en rapport, der stiller skarpt på fremtidens transportbranche. Formålet med rapporten har været at undersøge, hvordan den digitale og teknologiske udvikling forventes at påvirke beskæftigelsen for lager- og transportarbejde i Danmark inden for de kommende 5-10 år.

Transportbranchen er kommet for at blive
I følge rapporten vil kunstig intelligens og robotter forandre vilkårene på lagre og i lastbiler. Der er dog intet, som tyder på, at antallet af job i transportbranchen vil blive reduceret i de kommende år. Tværtimod viser konklusionerne, at der forventes at være en øget efterspørgsel på uddannede chauffører grundet den stigende e-handel. På sigt vil nogle jobfunktioner forsvinde, mens nye og mere kundeorienterede jobs vil dukke op.

Efteruddannelse med fokus på digitalisering
Selvom der er tale om øget automatisering og flere computerstyrede lagre, er det ifølge rapporten ikke ensbetydende med, at der vil ske en affolkning af medarbejdere. Snarere betyder udviklingen, at mange medarbejdere skal efteruddannes for at kunne leve op til nye krav om hurtigere og mere effektiv opgavehåndtering ved hjælp af digitale løsninger.

Omstillingsparathed, uddannelse og efteruddannelse bliver centrale elementer for at fastholde beskæftigelse i branchen, konkluderer rapporten.

- TUR

Læs hele rapporten: ”Effekten af digital og teknologisk udvikling på beskæftigelsen af chauffører og lagermedarbejdere”

 

facebook twitter