EU-efteruddannelse fritages for prøvekrav

19. september 2019

AMU-kurser, der afholdes i forbindelse med den lovpligtige EU-efteruddannelse, vil efter årsskiftet fortsat være fritaget for krav om prøver.

EU-efteruddannelse Fritages For Prøvekrav


Når lastbilchauffører og buschauffører i det nye år skal opdatere deres kvalifikationer på EU-efteruddannelsen, vil de fortsat kunne gennemføre uddannelsen uden at skulle til en afsluttende prøve.

Trepartsaftalen om styrket og mere fleksibel voksen-, efter- og videreuddannelse fastsætter, at der skal gennemføres afsluttende prøver, når deltagere er på kursus i AMU, medmindre der er andre myndigheder, der fastsætter andre regler for prøvespørgsmålet.

I tilfældet for EU-efteruddannelsen reguleres denne af Transport-, Bygnings- og Boligministeriet som den bagvedliggende myndighed, og reglerne for efteruddannelsen er fastsat i bekendtgørelsen om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport.

Ingen prøver fastslår Transport-, Bygnings- og Boligministeriet
Idet denne bekendtgørelse ikke specifikt klarlægger spørgsmål om prøve på efteruddannelsen, har Undervisningsministeriet truffet en beslutning, hvori de accepterer myndighedens udmelding om, at der ikke skal være prøve på den lovpligtige efteruddannelse.

Dette medfører dog nogle krav. Det obligatoriske todages kursus og de brancherettede kurser ligeledes på to dage gives certifikatstatus. Derudover afgrænses målgruppen til udelukkende at være buschauffører eller lastbilchauffører, der skal opnå den lovpligtige efteruddannelse. Det valgfrie modul af én dags varighed fritages desuden for prøve, når denne gennemføres i forbindelse med den lovpligtige efteruddannelse. Det vil sige, at alle fem dage i den lovpligtige EU-efteruddannelse gennemføres uden prøve. 

TUR har igangsat det administrative arbejde og de nødvendige tilretninger efter Undervisningsministeriets anvisninger.

- TUR

 

facebook twitter