Transportevent i Nørresundby en stor succes

26. september 2019

Der blev sat spot på de gode jobmuligheder inden for transportbranchen, da AMU Nordjylland fredag den 20. september inviterede ledige og andre jobsøgende til en forrygende dag på Køreteknisk Anlæg i Nørresundby.

Billede 1_Velkomst Af Morten Lund Dam
Velkomst af uddannelses- og markedschef Morten Lund Dam fra AMU Nordjylland

- Transportbranchen er i rivende udvikling, og vi oplever, at der stadig er stor efterspørgsel på kvalificeret arbejdskraft. Med transporteventet har vi vist branchen frem for de besøgende og givet dem en fornemmelse af, hvordan det er at arbejde inden for området. Målet med eventet var helt klart at få flere folk i job inden for transportbranchen, fortæller Morten Lund Dam, uddannelses- og markedschef ved AMU Nordjylland.

Der var desuden mulighed for at tale med AMU Nordjyllands faglærere og konsulenter om de forskellige uddannelses- og efteruddannelsesmuligheder inden for området, mens 3F og Jobcenter Aalborg rådgav om mulighederne for opkvalificering. 

Stor interesse og mange deltagende
Interessen for eventet var stor, og der var mange forskellige årsager til, at folk deltog. Karsten Jensen på 58 år fortæller bl.a.:

- Jeg er her i dag, fordi jeg rigtig gerne vil i snak med en virksomhed om mulighederne for at få job. Min interesse for lastbiler har jeg haft siden jeg var helt lille, og jeg har arbejdet som lastbilchauffør i mange år.

29-årige Stefan Clausen skal starte på godschaufføruddannelsen hos AMU Nordjylland til oktober og var også med til transporteventen:

- Jeg har altid drømt om at køre lastbil, og faktisk så starter jeg på godschaufføruddannelsen til oktober. Jeg har prøvet flere uddannelser før, men det at køre lastbil er det, som jeg altid virkelig har drømt om. Interessen kommer nok lidt fra min mor, som også er vild med lastbiler.

Til transporteventet deltog også Kristian Jørgensen, Karina Munkholm og Mette Murmann, som til daglig arbejder som hhv. socialrådgiver og sagsbehandlere hos Job- og Aktivhuset i Aalborg Kommune:

- Vi arbejder til daglig med projekt ’Spot på job’ i Aalborg Kommune, hvor vi er i kontakt med borgere, som er interesserede i at arbejde med transport og logistik, og så er det her jo en oplagt mulighed for, at vi kan få et lidt bedre kendskab til branchen. Vi har bl.a. prøvet at køre en af busserne, hvilket var super sjovt. Og så har vi ikke mindst fået udvidet vores netværk. 

En dag med mulighed for at smage på transportbranchen 
Der er alt i alt tale om et vellykket arrangement, som fik sat fokus på de mange spændende jobmuligheder, som transportbranchen byder på. Samtidig blev der skabt anledning til mange gode snakke mellem de besøgende og konsulenterne, de administrative medarbejdere, virksomhederne, 3F og jobcentermedarbejderne.

- Vi håber, at vi med dette event har kunnet bane vejen for nye medarbejdere til transport- og logistikbranchen. Det er i hvert fald en branche med fart på udviklingen, og hvor mulighederne for at finde et rigtig spændende job er gode, slutter uddannelses- og markedschef Morten Lund Dam fra AMU Nordjylland.

- TUR

 

facebook twitter