Julehilsen fra TUR

16. december 2020

TUR takker alle samarbejdspartnere for et godt samarbejde i 2020. Et år som på mange måder har været meget specielt.

Julehilsen -2020
Foto: Colourbox 

2020 har været et meget specielt år, som vi på ingen måde kunne have forudset. Knapt var vi nået ud af vintersæsonen og igangsættelsen af prøver i AMU, før en global pandemi satte en stopklods i maskinrummet. Eller gjorde den?

Alle os inden for transportuddannelsesområdet har i hvert fald ikke ligget på den lade side. Med speederen i bund måtte vi håndtere nødundervisningsbekendtgørelse, fjernundervisning, svendeprøver og undervisning indenfor kørekort- og certifikatområdet på rekordtid. TUR vil gerne takke alle skoler og samarbejdspartnere for indsatsen. Vi nåede langt på kort tid.

Samtidig med at covid-19 prægede foråret, kastede TUR sig ud i noget helt nyt: Med støtte fra Nordea-fonden og transportbranchens uddannelsesfonde, begyndte vi projektet ”Transportbranchen i en ny tid”. Projektet er snart klar til at lancere kampagnen ”Tag styringen”, som er en rekrutterings- og imagekampagne, der skal få flere unge og deres forældre til at se på transportuddannelserne som et attraktivt uddannelsesvalg. Kommunikationsbureauet MUST har udarbejdet koncept, strategi og kampagnematerialer. Kampagnen bliver lanceret mellem jul og nytår 2020 og løber frem til foråret 2021

Et kig ind krystalkuglen
Hvis 2020 har lært os noget, så er det, at vi ikke kan være sikre på, hvad fremtiden bringer. Men vi kan løfte sløret for, at vi arbejder på at få oprettet autohjælp som en ny erhvervsuddannelse. Det er en langsom og grundig proces, så vi forventer, at uddannelsen er klar til udbud i 2022. 

Samtidig med at året lakker mod ende, kom der også en ny trepartsaftale. Aftalen har fokus på, at der skal indgås flere praktikpladser til de unge, som er i gang med grundforløbet. TUR er gået i gang med forberedelserne til at løfte opgaven i samarbejde med skolerne i 2021.

Forandringer i medarbejdergruppen
2020 har også budt på ændringer i TURs medarbejdergruppe. I efteråret blev uddannelseskonsulent Johnny Bengtson indsat som konstitueret sekretariatschef. TURs bestyrelse er i gang med at rekruttere en ny sekretariatschef, som forhåbentlig kan tiltræde stillingen i starten af det kommende forår. Derudover har vores kollega Anne valgt at gå på efterløn den 1. februar 2021. Vi siger tusind tak for indsatsen og det gode kollegaskab til Anne, samtidig med at vi byder Annette velkommen på kontoret på Vesterbrogade efter nytår.

På trods af mange forandringer i året, der er ved at gå på hæld, forventer vi, at vi kommer stærkt ud på den anden side.

TUR ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår. Vi ser frem til at fortsætte de gode samarbejder i 2021.

- TUR

facebook twitter