COVID-19: AMU-certifikatkurser er med i første fase af genåbningsplanen

14. april 2020

Ledige, som har brug for AMU-certifikat for at komme i job, må begynde på AMU-kurser fra 15. april 2020.

AMU-certifikatkurser er med i første fase af genåbningsplanen
Foto: Colourbox

Statsminister Mette Frederiksen har meddelt, hvordan første fase af genåbningsplanen kan forløbe, når danskerne vender tilbage fra påskeferie.

Der er tale om en gradvis åbning, som på Børne- og Undervisningsministeriets område vil begynde onsdag den 15. april 2020 og frem, såfremt at kommunalbestyrelsernes og uddannelsesinstitutionernes ledelse vurderer det forsvarligt ud fra sundhedsmyndighedernes retningslinjer om hygiejne.

Åben for AMU-certifikatkurser for ledige
Genåbningen gælder for en række områder bl.a. dagtilbud, grundskoler, SFO og gymnasiale uddannelser. Derudover er AMU-certifikatkurserne også inkluderet i den gradvise åbning, men kun for ledige, hvor det pågældende AMU-kursus er påkrævet for at starte et specifikt job.

Hvis skolerne har spørgsmål til ovenstående eller ønsker afklaring på, hvorledes de kan planlægge AMU-certifikatuddannelserne, kan de kontakte Børne- og Undervisningsministeriets Corona-hotline på telefon 7080 6707. Telefonen har åbent mandag-fredag kl. 8:00-17:00 samt lørdag-søndag kl. 10:00-16:00.

- TUR

Læs hele nyheden ”Sådan åbner dagtilbud, skoler og uddannelsesinstitutioner i første fase” på Børne- og Undervisningsministeriets hjemmeside

 

facebook twitter