Fravær og skoleperioder på praktikpladsen.dk

6. april 2020

På praktikpladsen.dk er det nu muligt for virksomheder at få adgang til deres elevers fravær samt planlagte skoleperioder.
Fravær og skoleperioder på praktikpladsen.dk1

Formålet med praktikpladsen.dk er at give virksomhederne indblik i relevant information om deres elevers skolegang, så sammenhængen mellem elevernes skole- og virksomhedsperioder bliver mere sammenhængende og styrker elevens uddannelse. Både skoler, virksomheder og elever kan logge ind på praktikpladsen.dk med NemID.

Styrelsen for IT og Læring (STIL) opdaterer løbende platformen, og den sidste nye opdatering medbragte, at virksomhederne nu kan tilgå deres elevers fravær samt se planlagte skoleperioder. Informationen om elevernes fravær og planlagte skoleperioder bliver hentet fra det studieadministrative system. Det betyder, at skolerne kun skal indtaste informationen om eleverne i deres sædvanlige system, hvorefter virksomhederne kan se det på praktikpladsen.dk.

STIL forventer snart at udvikle en funktion, så virksomhederne får en sms, når eleven har fravær fra skolen.

En aftale om at indgå en praktikaftale
Fra 1. januar 2020 kan kommende elever – f.eks. elever i grundskolen – og virksomheder indgå et såkaldt praktikpladstilsagn via praktikpladsen.dk. Et praktikpladstilsagn er en frivillig aftale mellem den unge og virksomheden om senere at indgå en praktikaftale. Dog er aftalen ikke juridisk bindende, og det vil sige, at virksomheden og den unge frit kan bryde aftalen.

- TUR

Læs mere om praktikpladstilsagn på Undervisningsministeriets hjemmeside

Se nedenfor billedeksempler fra praktikpladsen.dk:

Fravær og skoleperioder på praktikpladsen.dk 2 
Sådan ser det bl.a. ud for en elevs skoleperioder.

Fravær og skoleperioder på praktikpladsen.dk 3
Sådan ser det bl.a. ud for en elevs fravær.

facebook twitter

Nyheder

Nyhedsbrev - udgives hver fredag