Elektronisk virksomhedsgodkendelse implementeres på flere uddannelser

20. august 2020

Nu kan virksomheder ansøge elektronisk om at blive godkendt til at have lærlinge på endnu flere af TURs uddannelser.

Glenn -carstens -peters -npx XWg Q33ZQ-unsplash (1)

Mange virksomheder ønsker at ansætte lærlinge, der er i gang med en transportuddannelse. For at blive godkendt til at være praktikvirksomhed, skal man ansøge og godkendes af TUR.

Igennem længere tid har virksomheder kunnet benytte den elektroniske virksomhedsgodkendelse, hvis de ønskede at blive godkendt til at have lærlinge, der er i gang med vejgods- eller kranuddannelsen. For nyligt har TUR bestemt også at implementere den elektroniske virksomhedsgodkendelse på følgende uddannelser:

  • Ambulancebehandler
  • Buschauffør i kollektivtrafik
  • Havn
  • Lager
  • Togklargøring
  • Turistbuschauffør

Den elektroniske ansøgning gør processen hurtigere og nemmere for virksomhederne. Når virksomheden har indtastet sit CVR-nr., trækkes øvrige stamoplysninger automatisk. Ligesom med papirudgaven skal virksomheden herefter besvare, hvem der er lærlingens kontaktperson samt hvilke arbejdsopgaver, der udføres, samt hvilket materiel der arbejdes med.

Indtil videre må virksomheder, der ønsker lærlinge fra lufthavnsoperatøruddannelsen, dog vente med at bruge det elektroniske ansøgningssystem. Fordi uddannelsen har så mange specialer, er TUR ved at undersøge nærmere, hvordan disse kan tilpasses den elektroniske ansøgning.

TUR er ved at udarbejde nye vejledninger til virksomhederne i, hvordan de udfylder det elektroniske ansøgningsskema. Vejledningerne vil være tilgængelige på tur.dk i forbindelse med ansøgningsskemaet.

Virksomhederne opfordres til at benytte de elektroniske ansøgninger allerede nu. Fra 1. oktober 2020 modtager TUR kun elektroniske ansøgninger.

- TUR

Se den elektroniske virksomhedsgodkendelse på tur.dk

facebook twitter