DM i Skills fejrer et selvstændigt valg

24. januar 2020

Statsminister Mette Frederiksen overrakte priser til vinderne af DM i Skills med et klart budskab: Erhvervsuddannelserne er et selvstændigt valg.

DM I Skills Fejrer Et Selvstaendigt Valg

I sidste uge fandt DM i Skills 2020 sted i Bella Center i København fra torsdag den 16. januar til lørdag den 18. januar. Transportfagene havde som altid en velbesøgt stand med aktiviteter, der var populære alle dagene.

Lørdagens festligheder satte et punktum for tre spændende dage i erhvervsuddannelsernes tegn, hvor 45 stolte lærlinge blev kåret som danmarksmestre inden for eget fag og fik overrakt priser af statsminister Mette Frederiksen.

Statsministeren bifaldt selvstændighed
Inden overrækkelsen af priser til danmarksmestrene, åbnede statsminister Mette Frederiksen ceremonien med en tale, hvor hun fokuserede på vigtigheden af erhvervsskoleelevernes selvstændige beslutning om at vælge erhvervsuddannelsesvejen:

- I kommer ind på scenen med det, der er noget helt særligt, og som desværre stadig færre danskere har, nemlig et fag, sagde statsministeren og fortsatte:

- Det lette valg er at gøre det, de fleste gør – nemlig at gå i gymnasiet. I har taget stilling, I er gået jeres egen vej, I vil noget for jer selv med jeres fag, og dermed vil I noget på vegne af os alle sammen, sagde Mette Frederiksen.

Velbesøgt transportstand
Transportuddannelserne bidrog med en populær og velbesøgt demonstrationsstand med aktiviteter. De besøgende kunne prøve kræfter med lastbil-, gaffeltruck- og mobilkransimulatorer og gennem VR-briller prøve at svinge til højre i lastbil.

Derudover kunne man deltage i en konkurrence, bruge transportuddannelsernes snapfilter, se film om transportuddannelser samt tale med unge transportlærlinge om dét at tage en transportfaglig erhvervsuddannelse.

DM i Skills 2021
Næste år er det Trekantområdet og Fredericia Kommune, der afholder DM i Skills 2021 i Messe C i Fredericia. Arrangementet afholdes den 4.-6. februar 2021.

- TUR

Se mere fra transportuddannelsernes Skills-deltagelse på Facebook

Læs også: DM i Skills: Transportfagene tiltrækker de unge 

Læs også: Dørene er slået op for DM i Skills 2020

facebook twitter