Ny funktion i Multitest sparer skolerne for administrationstid

30. juni 2020

De kommercielle studieadministrative systemer mangler en funktion, så skolerne kan overføre data, der kan bruges til administration af prøver i Multitest, som de kunne før i tiden. Dette problem har Multitest nu løst.

Ny funktion i Multitest sparer skolerne for administrationstid


Multitest får snart en ny funktion, så skolerne igen kan overføre elevdata, som er relevante for prøverne, fra deres nye studieadministrative system til Multitest.

- Den gang skolerne brugte EASY-A, var det muligt at overføre denne type data til Multitest. Men det kan konstateres, at de nye studieadministrative systemer indtil videre ikke har den funktion. Og det er jo spild af tid for skolerne, at de indtaster den samme data om eleverne i flere systemer, fortæller Michael Andersen, som er chef for Multitest i TUR.

Inden for den nærmeste fremtid vil det blive muligt for skolerne at overføre data om eleverne med henblik på prøveadministration. Overførsel af data kan ske for følgende systemer:

• Lectio
• Ludus
• Uddata+

Takket være den nye funktion i Multitest er det meget nemt at overføre data fra ét af de ovennævnte systemer. Skolen skal blot downloade en liste med relevant data om eleverne som en CSV-fil til computeren. Herefter åbnes Multitest, og skolen kan på siden ”Opret kursushold” uploade CSV-filen via ”Importer deltagerliste”.

Baggrunden for udviklingen af den nye funktion
Skolerne har indtil nu benyttet det statsdrevne system EASY-A til at administrere blandt andet data om elever. Med dette system var det muligt at overføre data om eleverne direkte til Multitest, som kunne bruges i forbindelse med oprettelse og administration af prøver. Da dette system er ved at blive udfaset, skal skolerne derfor fremover benytte et kommercielt studieadministrativt system efter eget valg. Dog kan Multitest konstatere, at de nye systemer indtil videre ikke har kunnet overføre den samme data, der kan bruges i forbindelse med administration af prøver.

Nærmere information om udviklingen af denne nye funktion følger. Ved interesse eller spørgsmål kontakt Michael Andersen, chef for Multitest i TUR ved at ringe på 81454512 eller sende en mail til ma@tur.dk.

Kort om Multitest
Multitest er udviklet af parterne bag Transporterhvervets Uddannelser til prøveafholdelse og testregistrering i forbindelse med transportuddannelser. Der afholdes ca. 90.000 prøver årligt i Multitest, som i dag bliver brugt i mange forskellige uddannelsesretninger og af mange forskellige organisationer, der har behov for et testgrundlag.

- TUR

Læs mere om Multitest

facebook twitter

Nyheder

Nyhedsbrev - udgives hver fredag