COVID-19: Lærlinge kan igen erhverve kørekort og certifikater i forbindelse med genåbningen af erhvervsuddannelser

12. maj 2020

Elever kan vende tilbage til fysisk undervisning på erhvervsskolerne fra den 18. maj 2020. Fra denne dato vil det igen være muligt at erhverve sig kørekort og certifikater.

COVID-19: Lærlinge kan igen erhverve kørekort og certifikater i forbindelse med genåbningen af erhvervsuddannelser
Foto: Colourbox

Regeringen har i sidste uge indgået en aftale om anden fase af en gradvis, kontrolleret genåbning af Danmark. Heri indgår åbningen for fysisk undervisning på alle landets erhvervsuddannelser fra den 18. maj 2020. 

Udover åbning på erhvervsuddannelserne, så indebærer aftalen også, at der fjernes restriktioner på certifikatkurser i AMU. Børne- og Undervisningsministeriet har derudover meddelt, at de vil fortsætte dialogen om den konkrete implementering med erhvervsskolerne over de næste par dage.

Nedlukning har påvirket transportuddannelserne
Erhvervsuddannelserne på transportområdet har været hårdt ramte af nedlukningen af undervisning grundet COVID-19. Den første åbningsfase omfattede kun elever på det sidste år af deres uddannelse. Eftersom kørekort og certifikater er placeret tidligt i uddannelsesforløbet, har en del transportvirksomheder ikke kunnet bruge deres nye lærlinge, fordi de har manglet nødvendige kørekort og certifikater.

Både skolerne og TUR har henvendt sig til Børne- og Undervisningsministeriet med ønske om, at erhvervsuddannelserne kunne få tilsvarende muligheder som AMU-uddannelserne omkring erhvervelse af kørekort og certifikater. Det er derfor en glædelig nyhed for transportbranchen, at erhvervsuddannelserne går næste fase af genåbningen i møde.

- TUR

Læs hele nyheden hos Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier

Læs Sundhedsstyrelsens vejledning til genåbning af ungdoms- og voksenuddannelser

Læs regeringens aftale om anden fase af en kontrolleret genåbning

facebook twitter