Taskforce skal få flere kvinder bag rattet

19. maj 2020

Denise Altenburg er lastbilchauffør og med i en taskforce, der skal få flere kvinder ind i transportbranchen, skriver DTL.

Taskforce skal få flere kvinder bag rattet
Foto: Colourbox

Transportens Udviklingsfond (TU) og Godstransportens Uddannelses- og Udviklingsfond (GUU) har nedsat en taskforce, der skal arbejde på, hvordan man kan tiltrække flere kvinder til chaufførfaget. 

Kvinderne er blevet udset til at redde transportbran­chen fra den arbejdskraftsmangel, der øges i takt med, at ældre chauffører forlader arbejdsmarkedet. I dag har op mod halvdelen af de danske chauffører passeret de 50 år og hver syvende er over 60 år. Samtidig er branchen i vækst, men tilgangen af unge er alt for lav.

Flere kvindelige chauffører
Taskforcen skal det kommende år identificere udfordringer og komme med forslag til løsninger på, hvorfor der er så få kvinder i transportbranchen. Det er blandt andet derfor, at Denise Altenburg er medlem af taskforcen, der blev etableret sidste år.

Denise Altenburg arbejder som lastbilchauffør hos fragtfirmaet Viggo Petersens Eftf. A/S, hvor hun har været i mere end tre år. Hos Viggo Petersen Eftf. A/S er der 131 chauffører hvoraf otte af dem er kvinder.

Denise Altenburg har allerede deltaget i tre taskforce-møder, hvor de bliver inddelt i grupper og taler om hvilke udfordringer, de ser, som påvirker rekrutteringen til transportbranchen.

-Skolevejlederne skal på banen. Mine kendte intet til faget. Jeg blev rådet til at søge ind på handelsgymnasiet, efter jeg havde været på efterskole. Men jeg valgte lastbilbranchen, for det ligger i blodet. Jeg er gået i min fars og morfars fodspor.

Taskforcen skal efter planen præsentere sine ideer på ”Godstransportens Kvindedag” i Kolding den 3. september 2020.

- TUR

Læs hele nyheden i DTL’s seneste nummer af Danske Vognmænd

Læs også ATL’s nyhed om taskforcen

facebook twitter

Nyheder

Nyhedsbrev - udgives hver fredag