Transportlærer fra TEC bliver anerkendt af sine elever med tatovering

14. maj 2020

Fire elever fra TEC har fået tatoveret deres lærers navn på anklen for at vise, hvor meget læreren betyder for dem, skriver Politiken.

Transportlærer fra TEC bliver anerkendt af sine elever med tatovering
Foto: Colourbox

Jan Barfoed Israelsen er 53 år, tidligere vognmand gennem 25 år, og så har han undervist på TEC Hvidovre i et år. Her har han blandt andet undervist fire unge mænd, som er ved at uddanne sig til lastbilchauffør. Selvom Jan Barfoed Israelsen ikke er uddannet lærer, er han en dygtig underviser. I hvert fald, hvis man spørger de fire elever: Magnus, Frederik, Lukas og Nicklas.

Eleverne er så glade for Jan, at de har indstillet ham til Politikens Undervisningspris, der hvert år uddeles i samarbejde med Lundbeckfonden. Derudover har de alle fire for at ære deres lærer fået tatoveret hans navn på deres ankler.

-Vi har fået den, fordi Jan er en fed lærer, og fordi han virkelig har betydet ekstremt meget for os alle fire. Både fagligt og personligt, siger Magnus Vilhelmsen.

”Det er vigtigt for Jan, at vi klarer os godt”
I indstillingen til undervisningsprisen skriver drengene, at ”Far Jan”, som de kalder ham, er den første lærer, der har formået at få dem til at tro på, at ”de kan”. Den første lærer, de nogensinde har delt deres privatliv og fortid med. Og den første lærer, der rigtig har interesseret sig for dem.

-Jan er ikke på den måde en lærer. For han tager sig af os som en god ven, der er voksen. Engang havde jeg for meget fravær, og i stedet for at blive sur, trak Jan mig til side og spurgte, hvordan han kunne hjælpe mig. Det var motiverende, siger Lukas.

Frederik Pedersen på 22 fortæller, at han var ’lidt en rod’, da han var yngre, og at det er Jan, der har fået ham til at tro på, at han er egnet til at gå i skole.
-Selv om han i virkeligheden kunne være helt ligeglad, er det vigtigt for Jan, at vi klarer os godt. Og det smitter af på, hvordan man ser sig selv. Jeg har fundet ud af, hvad jeg kunne og skulle, mens jeg har haft Jan. Det anede jeg ikke tidligere, siger Frederik Pedersen.

En rørt lærer
Jan er dybt rørt over de fire drenges anerkendelse af hans arbejde som lærer.
- Det er underligt at tænke på, at man har gjort sådan et indtryk. Måske handler det om, at de kan mærke, at jeg bare gerne vil hjælpe dem til en ordentlig start på voksenlivet. Jeg gør mit, for at de kommer godt på vej. De er jo mine ællinger, forklarer Jan Barfoed Israelsen.

-TUR

Læs hele historien hos Politiken.dk

 

facebook twitter