COVID-19: Flere skoler udbyder fjernundervisningskurser på amu.nu

24. marts 2020

På grund af Coronavirus er flere skoler begyndt at udbyde fjernundervisning via amu.nu. TURs formandskab ser fjernundervisning som et godt middel til opkvalificering af medarbejdere, alt imens Danmark er lukket ned.

Flere skoler udbyder fjernundervisningskurser på amu.nu

De fleste danske virksomheder er hårdt ramt af Coronavirus, som har lukket landet ned for en længere periode. I denne særlige situation er fjernundervisning et middel, der kan være med til at minimere antallet af fyrede medarbejdere, da de nu kan tilgå videre- og efteruddannelse via en skærm hjemmefra.

TURs formandskab hilser skolernes initiativer vedrørende fjernundervisning meget velkomment.

Kim Poder fra 3F udtaler: ”3F synes, det er rigtig godt, at skolerne har været så hurtige til at få etableret muligheder for fjernundervisning på trods af de vanskelige forhold. Det er vigtigt for virksomheder og medarbejdere, at der fortsat er mulighed for at sende medarbejdere på efteruddannelse i denne situation”.

Michael Boas Pedersen DI siger: ”Det er vigtigt, at vi holder mulighederne åbne. Brug af efteruddannelse kan være med til at udsætte tidspunktet for, hvornår en virksomhed må se sig nødsaget til at hjemsende medarbejderne på grund af manglende aktivitet.”

Øget interesse for fjernundervisning
- Det kan mærkes, at flere benytter sig af fjernundervisning i disse dage, da der er sket en markant stigning i udbuddet af fjernundervisningskurser via amu.nu. Vi kan se, at der på nuværende tidspunkt er 216 udbudte kurser, og det er langt flere, end hvad vi tidligere har set, fortæller Ole Hartvigsen, IT-projektleder i Transporterhvervets Uddannelser.

Uddannelsesleder Peter Hjortdal Andersen ved Learnmark oplever også en øget interesse for fjernundervisningskurser:

-Vi er en del af AMU Transport Danmark, www.atd.dk, som har et væsentligt større samlet udbud af fjernundervisningskurser, end hvad Learnmark alene udbyder. Begge steder mærker vi, at der er en særlig efterspørgsel på fjernundervisning lige for tiden. Vi har netop udbudt 15-16 nye kurser udover de kurser, vi normalt kører, og der er allerede tilmeldinger til disse kurser.

Flere fordele ved fjernundervisning
Peter Hjortdal Andersen oplever, at fjernundervisning er særligt værdifuldt, når fysisk fremmøde ikke er en mulighed:

- Fjernundervisning er især en fordel i områder af landet, hvor der er langt til en skole, og hvor det kan være omkostningsfuldt at møde op til et fysisk kursus, eller i disse tider hvor man er hjemsendt, og dermed ikke kan møde fysisk op.

Thomas Silfen, uddannelsesdirektør fra DEKRA har samme oplevelse af fjernundervisningens fordele og deler disse erfaringer og tilføjer:

- Fjernundervisningens kvalitet kan også sidestilles med tilstedeværelsesundervisning (red. Undervisning som foregår på skolen, f.eks. i klasselokaler, hvor kursisterne møder fysisk op). Man kunne håbe på, at den nuværende situation gør, at der kommer opmærksomhed på, at fjernundervisningsforløb er af ganske fin kvalitet, forklarer Thomas Silfen og fortsætter:

- Der kan selvfølgelig være ulemper ved, at man ikke kan have dialog på tværs på samme måde i et fjernundervisningsforløb som ved et fysisk fremmøde. Men det er vi opmærksomme på, og arbejder på at udvikle muligheder, så man nemt kan være i dialog med hinanden under et kursus. Denne særlige periode giver mulighed for at teste, hvad det her onlinemedie kan, og det skal vi udnytte.

Find dit kursus på amu.nu
TUR Forlag har oprettet amu.nu, som er en platform, der på tværs af brancher overskueliggør, hvilke kurser på arbejdsmarkedsuddannelserne, der kan gennemføres som fjernundervisning. På amu.nu finder man en oversigt over alle AMU-kurser, der udbydes som fjernundervisning af skoler i hele Danmark. Hjemmesiden opdateres løbende, og viser derfor alle tilgængelige AMU-kurser med fjernundervisning.

Virksomheder kan få godtgørelse
Ligesom med undervisning i klasselokaler, er det muligt at søge VEU-godtgørelse, når man har afsluttet AMU-kurset som fjernundervisning.

- TURfacebook twitter