COVID-19: Status fra førerhuset

31. marts 2020

Hvordan er det at være chauffør og arbejde på højtryk, når det meste af Danmark er lukket ned? Det har TUR spurgt Nick Mølgaard om, som er godschauffør for Lantmännen Schulstad.

COVID-19: Status fra førerhuset
Foto: Nick Mølgaard

I disse dage er mange arbejdspladser og de fleste butikker, restauranter samt uddannelsesinstitutioner lukket ned, men transportbranchen er en af de brancher, som fortsat arbejder på normal vis – om end på højtryk og med endnu mere fokus på sikkerhed - og sørger for at holde Danmark i gang på trods af Coronoaepidimien.

Chaufførerne løfter en vigtig samfundsopgave alle årets dage, men hvordan er det som chauffør at køre rundt i et nærmest nedlukket land, hvor der fortsat er brug for bl.a. brød i supermarkederne?

Det har TUR talt med godschauffør Nick Mølgaard om, der leverer brød fra Lantmännen Schulstad til danske supermarkeder. 

Travlhed i transportbranchen
Hvis man ser bort fra de særlige forholdsregler, transportmedarbejderne skal tage for at undgå smittespredning, oplever Nick, at han som udgangspunkt arbejder, som han plejer. Nick mærker dog, at han har haft mere travlt de seneste par uger:

- Jeg kan selvfølgelig ikke tale på andre transportvirksomheders vegne, men generelt oplever jeg, at vi har mere travlt specielt efter, at statsministeren udmeldte, at Danmark skulle lukke ned, fortæller Nick.

”Vi træder til, når andre tager hjem”
- I regn og slud, vind og vejr, epidemier og krise – skal brødet ud, og den klarer vi 365 dage om året, siger Nick.

Det er nemlig en uændret ansvarsfølelse over for at udføre sit arbejde, Nick har, på trods af den ændrede hverdag for de fleste, da det for ham handler om at løse den samme type opgave uanset omstændighederne.

Stoltheden for sit fag er til gengæld blevet forstærket midt i denne særlige situation, som Nick forklarer:

- Man kan da ikke andet end at blive bare lidt stolt over sit fag. Det, der sker lige nu, er, at os chauffører viser den danske befolkning, hvor vigtige vi i transportfaget egentlig er. Vi træder til, når andre tager hjem.

- TUR

 

facebook twitter

Nyheder

Nyhedsbrev - udgives hver fredag