UCplus har fokus på kvinder i traditionelle mandefag

5. marts 2020

Fredag den 6. marts 2020 holder UCplus et event med fokus på, hvordan man får flere kvinder til at vælge et job som f.eks. lastbilchauffør eller buschauffør.

UCplus har fokus på kvinder i traditionelle mandefag
Foto udlånt af UCplus

I en pressemeddelelse gør UCplus opmærksom på deres nye kampagne ”Kvinder kan!”. Kampagnen vil gerne rykke ved traditionelle mandefag, som blandt andet gælder transportbranchen, for at få flere kvinder bag rattet.

- Vi arbejder for et lige og mangfoldigt arbejdsmarked, hvor det ikke er kønnet men interessen og evnerne, der afgør valget af uddannelse og job. Et arbejdsmarked, hvor arbejdskraften frit kan flyde derhen, hvor der er brug for den, forklarer direktør på UCplus, Jakob Thykier

- Den stærke kønsopdeling kan både være et problem for den enkelte, der oplever begrænsede uddannelses- og jobmuligheder men også for samfundet, da kønsopdelingen kan føre til arbejdskraftmangel. Vi ønsker at åbne det kønsopdelte arbejdsmarked op og skabe inspiration og viden om, hvordan det er at være kvinde i de her brancher, så alle frit kan vælge en uddannelse og job uanset kønsstereotype forestillinger, fortæller Jakob Thykier.

Kæmpe kvinde-event den 6. marts
Fredag den 6. marts kl. 12:00 slår UCplus dørene op til et kæmpe kvinde-event. Til at åbne arrangementet kommer Beskæftigelses- og Integrationsborgmester i København, Cecilia Lonning-Skovgaard (V). Herefter åbnes ’messen’ med besøg ved standene med de forskellige jobområder – vagt, bus, lastbil og taxi. Ved hver stand er en eller flere arbejdsgivere repræsenteret samt en kvindelig rollemodel.

Læs mere om eventet

- TUR

 

facebook twitter