Sådan er processen for nye LUU-medlemmer

19. november 2020

Processen for udpegning af nye medlemmer til de lokale uddannelsesudvalg var på dagsorden på TURs bestyrelsesmøde.

SPOT-kursus om EU's vejpakke tiltrak mange deltagere og gode spørgsmål

De lokale uddannelsesudvalg (LUU) udfører et vigtigt stykke arbejde i at rådgive skolen på en række områder, der skal være med til at sikre uddannelsernes udbud og kvalitet.

TUR er i den seneste stykke tid blev kontaktet med spørgsmål om, hvordan processen for udpegning af nye medlemmer til LUU er. Derfor drøftede TURs bestyrelse processen på bestyrelsesmødet i november 2020.

Processen for udpegning af nye LUU-medlemmer
Når en person ikke længere er medlem af LUU, skal der udpeges en person, der tiltræder som nyt medlem.

Skolerne skal henvende sig til TUR, når der skal findes nye medlemmer til LUU. Nogle gange kender skolerne til en person, der er interesseret i at blive nyt medlem. Denne person kan anbefales som nyt medlem, men det er arbejdsgiver- og arbejdstagerorganisationerne, der har ansvaret for den endelige udpegning af et nyt medlem. TUR informerer den relevante arbejdsgiver- eller arbejdstagerorganisation om, at de enten skal udpege et nyt medlem eller de har mulighed for at bekræfte, at personen som skolen har kontakt med, kan tiltræde som nyt medlem.

TUR får besked af skolen, når den endelige udpegning er besluttet. Hvis der er tale om en person, som ikke før har været medlem af LUU, sender TUR en velkomstpakke til vedkommende. Velkomstpakken indeholder et velkomstbrev og en såkaldt LUU-håndbog (PDF).

- TUR

Læs om de lokale uddannelsesudvalg indenfor TURs område

facebook twitter