Flere unge vælger chaufførfaget

1. oktober 2020

Lærepladser indenfor chaufførområdet er på få år tredoblet hos transportskolen EUC Lillebælt.

Flere unge vælger chaufførfaget
Foto: Colourbox

Der er sket en markant stigning i antallet af unge, der vælger en chaufføruddannelse. Denne stigning inkluderer også kvinder, som har vist en øget interesse for chaufførfaget. En stigning som bl.a. transportskolen EUC Lillebælt kan mærke. Sidste år fik 99 elever læreplads som chauffør hos en virksomhed, hvilket er mere end en tredobling sammenlignet med for bare fem år siden, hvor skolen indgik 30-40 uddannelsesaftaler om året.

-Det kan være, at kulturen er ved at ændre sig, så det igen bliver populært at arbejde som chauffør. Det kan også være, at de mange tiltag for at gøre opmærksom på transportbranchen er begyndt af virke, siger uddannelsesleder på EUC Lillebælt Henrik Helios.

Generelt for branchen er denne stigning positiv ifølge Lars William Wesch, der er direktør i ATL:

-Vi har udsigt til en alvorlig mangel på arbejdskraft, hvis ikke vi får fat i de unge. Derfor er det fantastisk at se den stigning i uddannelsesaftalerne. Man skal huske på, at der er benhård kamp om de unges opmærksomhed fra mange forskellige uddannelser, så det er ikke en let opgave.

De mange tiltag, som branchen gør for at sikre eleverne en praktikplads f.eks. igennem TUR Lærepladsformidling, er vigtige, så eleverne opdager, at det virkelig er muligt at få en praktikplads.

-Det er den bedste reklame, som vi kan gøre for vores branche. Men arbejdet med at skaffe elever til vores grundforløb på transportskolerne er også vigtigt, da vores kamp om eleverne ikke bliver mindre hektisk i de kommende år, hvor der er et mindre antal unge på årgangene, siger Jan Larsen, praktikpladskonsulent hos TUR.

- TUR

Læs hele nyheden hos ATL

facebook twitter