Ny politisk aftale sikrer unge bedre vejledning til uddannelsesvalg

1. februar 2021

Corona har sat en stopper for initiativer, der understøtter information om ungdomsuddannelser, som hjælper unge i 9. og 10. klasse med at træffe valg om uddannelse.

Ny politisk aftale sikrer unge bedre vejledning til uddannelsesvalg 

På grund corona-restriktioner har brobygning enten været aflyst eller foregået virtuelt, dermed har mange unge ikke haft mulighed for fysisk at afprøve uddannelsesmiljøet på de forskellige uddannelser.

Regeringen og Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance, Alternativet og Frie Grønne er enige om at iværksætte en række initiativer, der skal styrke informationen og vejledningen til forældre og de unge, når de skal vælge ungdomsuddannelse.

Aftalen indeholder bl.a.

  • ekstra information til unge i udskolingen og deres forældre om uddannelsesvalg
  • ekstra penge til udvidede åbningstider og antallet af medarbejdere i eVejledning, ung-til-ung vejledning og lettilgængeligt materialer til lærere og vejledere

Derudover er der enighed blandt partierne om at opfordre kommunerne til at understøtte elevernes uddannelsesvalg ved, at lærere i 9. og 10. klasse tager en individuel samtale med hver elev og eventuelt forældre om uddannelsesvalg. Desuden igangsættes en ekstra kommunikationsindsats om omvalg, og de muligheder der er for senere ansøgning til erhvervsuddannelserne.

Ansøgningsfristen til ungdomsuddannelserne er den 1. marts 2021.

- TUR

Læs hele nyheden samt aftalepapiret fra Børne- og Undervisningsministeriet

facebook twitter