Transportministeren trækker i arbejdstøjet og tager lærlingeudfordringen op

31. maj 2021

I en stor kampagne trækker transportminister Benny Engelbrecht i arbejdstøjet og går forrest i kampen for at få flere lærlinge ind i transportbranchen. Transportministeren møder tre lærlinge fra transportbranchen, der udfordrer ham i en transportdyst – og det viser sig, at han får svært ved at følge med. 

Transportministeren trækker i arbejdstøjet og tager lærlingeudfordringen op

Foto: TUR 

Den 1. juni lanceres kampagnekonceptet Minister vs. Lærling, som er en del af kampagnen ’Tag Styringen’. Formålet med konceptet er at vise lærlingenes kompetencer frem, og at transportfaget måske er mere krævende end mange tror. Samtidig skal konceptet tiltrække flere unge til en branche, der under corona-pandemien har vist sig at varetage en fuldstændig kritisk funktion i samfundet, og som skriger på flere lærlinge og mere arbejdskraft. 

De tre lærlinge har inviteret transportministeren til at dyste i discipliner inden for hvert deres uddannelsesområde. Ministeren bliver både udsat for at parallelparkere med lastbil og præcisionsøvelser med gaffeltruck. Kan manden, der til daglig styrer landets transportområde, også tage styringen over køretøjerne? 

Kampagnen ‘Tag Styringen’ blev lanceret i december 2020 og løber frem til udgangen af juni. Kampagnen har til formål at rekruttere flere unge til transportuddannelserne og oplyse de unge om de mange muligheder og fordele i transportbranchen samt gøre op med nogle af de fordomme, der findes omkring branchen.

Bag kampagnen ‘Tag Styringen’ står Transporterhvervets Uddannelser (TUR) samt 3F, Dansk Industri, Dansk Erhverv og Nordea Fonden.

- TUR

 

Se filmene med transportministeren og lærlingene her 

 

 

 

facebook twitter