Alternative drivmiddelteknologier: Ny rapport om kompetencekrav til chauffører afdækker en række behov

19. oktober 2021

I en ny rapport om kompetencekrav til buschauffører, der skal overgå til kørsel af busser med emissionsfrie eller CO2-neturale drivmiddelteknologier, afdækkes en række behov for branchen.  

Skærmbillede 2021-10-19 102941

Transporterhvervets Uddannelser har for nyligt offentliggjort en rapport om kompetencekrav til buschauffører, der skal overgå til kørsel af busser med emissionsfrie eller CO2-neturale drivmiddelteknologier.

I denne rapport præsenteres en række behov for etablering af nye arbejdsmarkedsuddannelser inden for brancheområdet.

Formål med undersøgelse

Formålet med undersøgelse var at afdække i hvilket omfang den igangværende og omfangsrige omstilling til alternative drivmiddelteknologier stiller øgede og ændrede kvalifikationskrav til buschaufførerne.

Undersøgelsen fokuserer primært på kompetencekravene på elbus-området, da der er et aktuelt behov fra erhvervs- og AMU-skolerne for kvalifikationsafdækning af særligt denne teknologi, grundet den hastige implementering af elbusser især i byerne.

Sekundært fokuserer undersøgelsen på i hvilket omfang andre nulemissions og CO2-neutrale drivmiddelteknologier medfører ændrede kvalifikationskrav til chaufførerne på busområdet.

- TUR

Læs hele rapporten her

facebook twitter