Flexuddannelsen er fortsat en succes

7. december 2022

Igen i år udsender Glad Fonden et nyhedsbrev, som viser nogle af de mange gode historier, som Flexuddannelsesforløbene har.

Flexuddannelsens er fortsat en succes

Foto: Colurbox

Læs Fonden Glads nyhedsbrev  

Unge mellem 18-30 år med kognitive handicap, som f.eks. indlæringsvanskeligheder, ADHA og autisme, kan tage en flexuddannelse. Flexuddannelsen er en 2-årig overbygning, som disse unge kan tage, efter de har taget en Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU). Flexuddannelsen giver dem mulighed for at prøve kræfter inden for køkken, detail, lager eller grøn service. Heri blandt er to af TURs uddannelsesområder, nemlig lagerarbejde i flere forskellige virksomheder og marktjeneste hos Københavns Lufthavn.

Sidste år afholdt Glad Fonden, som er en af drivkræfterne bag flexuddannelsen, en konference for at sprede det gode budskab, at uddannelsen var en succes – både for den enkelte unge, men også for de brancher i arbejdsmarkedet, der mangler arbejdskraft. TUR bragte i december 2021 en introduktion til flexuddannelse.

Debatindlæg i Berlingske fra 1. december 2022

Foruden Glad Fonden står store kommuner og virksomheder bag flexuddannelsen – bl.a. Salling Group, COOP, Københavns Kommune, Esbjerg Kommune og Aarhus Kommune. I et debatindlæg står de sammen om i et opråb om at bevare flexuddannelserne. Læs debatindlægget på Gladuddannelse.dk.

- TUR

 

facebook twitter