Elever kan nu begynde på kørekort på grundforløb 2

30. marts 2022

Syv skoler har fået godkendelse til at deltage i en forsøgsordning, hvor elever fra bl.a. chauffør-, lager-, og lufthavnsuddannelserne allerede kan begynde på kørekort B, mens de er i gang med grundforløb 2.

Kørekort B_komprimeret

Børne- og undervisningsministeren har godkendt TURs ansøgning om et nationalt forsøg med kørekortundervisning. Indtil videre har syv skoler valgt at deltage i forsøget.

Forsøget indebærer, at elever allerede kan begynde at tage kørekort til personbil, mens de er i gang med grundforløb 2. Det kræver blot, at de får en uddannelsesaftale inden eller i løbet af grundforløbet.

Forsøget er en national udmøntning af en forsøgsgodkendelse, som TEC Hvidovre i 2021 fik godkendt.

”For TUR har det været vigtigt, at muligheden for at starte på kørekort B under grundforløb fandtes på alle de godkendte skoler. TUR har derfor stået bag en national ansøgning, som heldigvis blev imødekommet. Skolerne har derefter skulle meddele Børne- og Undervisningsministeriet, om den enkelte skole deltog. Behovet er nemlig ikke lige stort i hele landet” - Jørgen Jæger, seniorkonsulent, TUR.

Gode nyheder
Formålet med forsøget er at gøre det mere attraktivt for virksomheder at indgå uddannelsesaftaler med elever uden kørekort og samtidig give incitament til tidligere indgåelse af uddannelsesaftale, end tilfældet er i dag. Jørgen Jæger fortæller:

”Hos TUR er vi selvfølgelig glade for, at nu otte skoler kan tilbyde elever opstart på kørekort tidligere i deres uddannelsesforløb. Det giver en større sikkerhed for både eleven og virksomheden og vil forhåbentlig være med til at skabe flere lærepladser. Det er rigtig gode nyheder”.

De syv nye skoler, der er godkendt til forsøgsordningen, er:

  • DEKRA Erhvervsskole
  • Aarhus TECH
  • Tradium
  • EUC Nordvestsjælland
  • Roskilde Tekniske Skole
  • ZBC
  • AMU Nordjylland

Stor interesse for forsøget
Forsøget gennemføres i perioden 1. august 2022 til 31. juli 2025 og allerede nu meddeler skolerne, at der er interesse for den nye mulighed, og at de første tilmeldinger til optaget i august allerede er kommet ind.

- TUR

facebook twitter