Flere unge gennemfører en erhvervsuddannelse

16. marts 2022

Ny redegørelse for erhvervsuddannelsesreformen viser, at flere unge, der starter på en erhvervsuddannelse, gennemfører uddannelsen, samtidig med at de bliver dygtigere.

Erhvervsuddannelsesreformen

Foto: Børne- og Undervisningsministeriet

En af hovedmålsætningerne i uddannelsesreformen for 2015 var at sikre et markant løft af uddannelserne, højne kvaliteten og sikre bedre trivsel blandt elever. Nye tal fra redegørelsen viser, at vi er godt på vej til at opfylde målet.

Af de elever, der startede på en erhvervsuddannelse i 2020, forventes 59 procent at gennemføre uddannelsen mod 51 procent i 2014. Det er på niveau med ambitionen om, at seks ud af ti skal færdiggøre deres uddannelse.

Samtidig viser redegørelsen, at andelen af elever, der starter på hovedforløbet inden for tre måneder efter grundforløbets afslutning, er steget til 59 procent. Førhen lå tallet på 44 procent.  

For få starter på en erhvervsuddannelse

Målet om, at hver fjerde unge skal starte på en erhvervsuddannelse, er til gengæld ikke nået. Tal fra redegørelsen viser nemlig, at 20 procent af dem, der søgte ind på en ungdomsuddannelse i 2021, søgte en erhvervsuddannelse som 1. prioritet. Dermed er der langt til målet om, at 30 procent skal starte på en erhvervsuddannelse i 2025.  

- TUR

Læs mere om statusredegørelsen

facebook twitter