To skoler er godkendt til erhvervsuddannelsen inden for autohjælp

7. april 2022

Børne- og Undervisningsministeren har valgt at følge TURs indstilling om udbud af erhvervsuddannelsen inden for autohjælp.

To skoler er godkendt til erhvervsuddannelsen inden for autohjælp

Mandag den 4. april 2022 meddelte Børne- og Undervisningsministeren, at Rybners i Esbjerg og EUC Nordvest i Thisted er godkendt til at udbyde erhvervsuddannelsen inden for autohjælp. Således har ministeren valgt at følge TURs indstilling om godkendelse af skolerne.

Rybners er godkendt til at udbyde grundforløb 2 og hovedforløb. EUC Nordvest er godkendt til at udbyde grundforløb 2.

Uddannelsesbekendtgørelsen er desuden lige blevet udstedt og træder i kraft fra 1. august 2022.

Dørene åbner til sommer

De godkendte skoler kan dermed optage elever på grundforløb 2 fra 1. august 2022.

Færdiggørelse af grundforløbet til autohjælp giver desuden ret til at skrive uddannelsesaftale og starte på hovedforløb inden for seks andre af TURs erhvervsuddannelser: Havn og terminal, Kranfører, Lager og terminal, Lufthavn, Togklargøring samt Vejgodstransport.

Autohjælp er en ”ny” erhvervsuddannelse

Det har ikke været muligt at tage en erhvervsuddannelse inden for autohjælp siden udgangen af 2018. Tidligere indgik autohjælp som et af specialerne i den forhenværende redderuddannelse. Men siden oprettelse af ambulancebehandler som selvstændig uddannelse med start 2019 har autohjælpsområdet ikke været omfattet af en erhvervsuddannelse.

TURs sekretariatschef, Mogens Ellgaard-Cramer, fortæller:

- Efter flere års arbejde har autohjælp nu fået sin egen uddannelse, og branchen glæder sig til igen at tage lærlinge ind til oplæring, men også til at kunne tilbyde nuværende medarbejdere at blive faglærte. Uddannelsen er nu helt opdateret i forhold til arbejdsopgaverne med de nye teknologier inden for el-drift, hybriddrift, gas- og brintdrift.

- TUR

facebook twitter