Julehilsen fra Mogens Ellgaard-Cramer

19. december 2022

TUR ønsker glædelig jul, og giver et indblik i nogle af de arbejdsområder, der har fyldt meget i 2022, og hvad der er på programmet i det nye år.

Julehilsen fra MC 

Den søde juletid nærmer sig, og TURs sekretariat vil ønske glædelig jul til alle og samtidig kaste et blik på, hvilke arbejdsområder, der har fyldt meget i 2022.

Fra Mogens Ellgaard-Cramer skal lyde en stor tak for samarbejdet:

TUR ser tilbage på et år, som er præget af nye initiativer. Jeg vil gerne takke alle samarbejdspartnere, myndigheder og forretningsforbindelser. Og ikke mindst en stor tak til uddannelsesfolk og virksomheder med tilknytning til transportbranchen for et godt samarbejde, så vi sammen kan sikre uddannelser og de rette kompetencer til transportbranchen.

I 2022 har vi via AUB-projekter haft fokus på unge i og til transportbranchen. I november har vi lanceret Lærepladsportalen for transportuddannelser og at vi har lavet nye kampagnefilm med vaskeægte transportlærlinge. Samtidig har vi budt velkommen til et nyt ambassadørkorps af unge fra hele Danmark. Igen i år har vi været med på Verdens Vildeste Brobyggere i Fredericia og til DM i Skills i Høng. Begge events har været et glædeligt møde med unge - og måske - kommende transportlærlinge. 

I år har vi også arbejdet videre med frafaldsanalysens pointer fra 2021. I 2023 kan vi se frem til at en ny arbejdsgruppe vil præsentere konkrete forslag til, hvordan frafaldet på uddannelserne kan nedbringes.

 

Et kig frem på 2023

2023 byder på mange spændende projekter og nye tider. Bl.a. ser vi frem til, at kvoten for optag af elever på lageruddannelsens grundforløb 2 fjernes i det nye år. Derudover ser vi frem til at Transportbranchens mentoruddannelse får nyt liv, når den relanceres i starten af 2023. 

Et andet spændende projekt for vores sekretariat er, at vi skal have en ny hjemmeside. Projektet er i den spæde opstart, og vi forventer at lancere det ny tur.dk i 2023. 

På vegne af alle i TUR ønskes alle glædelig jul, og vi ser frem til at arbejde videre og udvikle transportuddannelserne i det nye år i samarbejde med branchen og skolerne.

 

- Mogens Ellgaard-Cramer, sekretariatschef i TUR

facebook twitter