Lærepladsportalen gør det nemt at indgå lærepladsaftaler

30. november 2022

TUR lancerer ny onlineportal, som kun fokuserer på lærepladsopslag målrettet transportuddannelserne. Lærepladsportalen skal synliggøre lærepladser i Danmark og understøtte, at lærlinge og virksomheder indgår tidlige lærepladsaftaler.  

Lærepladsportalen gør det nemt at indgå lærepladsaftaler

De danske erhvervsuddannelser bygger på et såkaldt vekselvirkesystem. Derfor skal unge på transportuddannelserne have en læreplads for at gennemføre deres erhvervsuddannelse.

Erfaring viser, at jo tidligere de unge finder en læreplads, jo større sandsynlighed er der for, at de unge gennemfører deres uddannelse. Med Lærepladsportalen for transportuddannelserne kan man synliggøre overfor de unge, hvor mange ledige lærepladser til transportlærlinge der er i Danmark.

Lærepladsportalen finder alle de online lærepladsportaler ved at ”scanne” internettet og herefter samle dem i en liste. Det vil sige, at uanset om lærepladsopslag er online på en af de klassiske jobsider eller på virksomhedernes egne hjemmesider og sociale medier, så vil man kunne finde dem på Lærepladsportalen. 

TURs formandskab: God løsning for tidlige lærepladsaftaler

TURs formandskab er forventningsfulde over, at den nye onlineplatform kan hjælpe de unge og virksomhederne med at finde hinanden ved at synliggøre alle ledige lærepladser i hele Danmark.

- Vi er meget glade over at kunne lancere en nem og overskuelig portal til de unge, så de er fri for at lede i alle internettets kroge for at finde den rette læreplads.

- Jeg håber, at lærlinge vil opleve, at de sparer tid og at søgeprocessen er mere overskuelig, fordi de bliver præsenteret for lærepladser, der kun er relevante for transportuddannelserne. På den måde tror jeg, at de unge og virksomhederne kan indgå lærepladsaftale tidligt i den unges uddannelse, siger Kim Poder (3F) som er formand i TUR.

TURs næstformand, Michael Boas (Dansk Industri), supplerer:

- Det er vigtigt, at virksomheder kan finde den rigtige lærling, som passer ind i den enkelte virksomheds kultur og arbejdsopgaver. Vi tror, at Lærepladsportalen vil hjælpe virksomhederne med at få flere ansøgere til deres lærepladser, og på den måde finde de lærlinge, som passer til virksomhedens profil.

- Virksomhederne skal gøre, som de plejer, når de søger lærlinge: Lægge lærepladsopslagene online på deres hjemmeside og sociale medier, så vil Lærepladsportalen automatisk finde og vise dem i en samlet oversigt.

Trepartsaftale baner vej for projektet

Udviklingen af Lærepladsportalen kommer fra trepartsaftalen med fokus på lærepladser fra november 2020. Trepartsaftalen har bl.a. fokus på at styrke og øge antallet af tidlige lærepladsaftaler.

Portalen er udviklet af IT-leverandøren Alexandra Instituttet i samarbejde med TURs lærepladsopsøgende konsulenter.

 

- TUR

facebook twitter