Ændringer på BAB-området

30. september 2022

TUR har ændret i BAB-spørgsmålene til de afsluttende prøver samt lavet en ændring i kursusstrukturen for modul 3. TUR anbefaler at benytte den nye struktur, når skolerne er klar.

BAB

Foto: Colourbox

TUR har set nærmere på amu-kurserne i Befordring af bevægelseshæmmede (BAB), og har i den forbindelse foretaget to ændringer.

Reviderede prøver pr. 1. oktober 2022  

TUR har gennemgået alle BAB-spørgsmål i de afsluttende AMU-prøver. Mange spørgsmål er ændret, fx i formulering. Andre spørgsmål er enten udgået eller erstattet af tidssvarende spørgsmål.

De reviderede prøver træder i kraft i Multitest den 1. oktober 2022. Allerede bestilte prøver, bliver de gamle prøver. Prøver, der bestilles efter d. 1. oktober 2022, bliver de reviderede prøver.

Ny kursusstruktur

Det gamle BAB 3 kursus (49759 Befordring af fysisk handicappede passagerer) er blevet delt i to nye kurser:

  • BAB 3A (49974 Befordring af fysisk handikappede med liftbil)
  • BAB 3B (49975 Befordring af fysisk handicappede med trappemaskine)

Begge kurser varer to dage.

Trafikselskaberne har forskellige datoer for, hvornår de stiller krav om, at de nye kurser tages i brug. Derfor er det gamle BAB modul 3-kursus er aktivt indtil udgangen af 2023. TUR anbefaler skolerne, at de tager de nye kurser i brug, så snart de er klar, så skolerne kan leve op til trafikselskabernes krav.

I de to nye modul 3-kurser stilles der stadig krav om en teoretisk og en praktisk prøve. Derfor har Multitest udviklet en ny funktion til at registrere den praktiske prøve med ”tabletvisning”.

TUR har udarbejdet vejledninger til de nye kurser. De findes i Skolernes rum på tur.dk

- TUR

 

Se vejledning til BAB 3A (liftbil)

Se vejledning til BAB 3B (trappemaskine)

Se vejledning til at registrere resultater med ”Tabletvisning” i Multitest OSB: Linket virker kun, hvis man er logget ind i Multitest. Vejledningen kan også findes i ”Dokumentmapper” i Multitest.

facebook twitter