Ændring af uddannelsestid

26. april 2023

Nu skal alle ansøgninger om ændring i lærlingens uddannelsestid foregå online via tur.dk. Det kan være en fordel, hvis skolerne hjælper med at ansøge på vegne af lærlingen og oplæringsvirksomheden.

Aendring -af -uddannelsestid -medramme _500x 320

Lærlingens uddannelsestid fastsættes i forbindelse med, at lærlingen og oplæringsvirksomheden indgår en aftale. Men af forskellige årsager kan der efterfølgende være grund til at ansøge om, at uddannelsestiden kan blive afkortet eller forlænget, f.eks. hvis lærlingen har fået merit eller skal på barsel under sin uddannelse.

Ny proces for ansøgning om ændring i uddannelsestid
Hvis man ønsker at ændre i lærlingens uddannelsestid, skal der sendes en ansøgning til Transporterhvervets Uddannelser (TUR), som vil sagsbehandle ansøgningen indenfor 14 dage. Ansøgningen sendes til TUR online via ansøgningsskema på tur.dk.

Der vil være en overgangsperiode, hvor det vil være muligt at sende ansøgningen som sædvanlig via e-Boks, men fra den 29. maj 2023 vil det kun være muligt at sende ansøgningerne til TUR online via ansøgningsskemaerne.

Lærlingen og oplæringsvirksomheden har mulighed for selv at ansøge om ændring af uddannelsestid, men det kan være en fordel at få hjælp af skolen til at ansøge på vegne af parterne, da skolen kan sikre, at skoleopholdet placeres inden for den fastsatte uddannelsestid.

- TUR

Læs mere om ændring af uddannelsestid på tur.dk

facebook twitter