Anerkendelse af ECOL

14. juni 2023

Arbejdstilsynet har valgt at følge ATL/DI’s opfordring om lade ECOL indgå i vurderingen, når udenlandske kranførere søger accept til at arbejde i Danmark. Godkendelse af erhvervsmæssige kvalifikationer fra Arbejdstilsynet skal stadig foreligge, inden arbejde kan påbegyndes.

Kran (1)

Nu bliver det nemmere for danske transportfirmaer at få udenlandske kranførere til at arbejde i Danmark. Arbejdstilsynet har nemlig valgt at følge ATL/DI’s opfordring om at tage udgangspunkt i det fælleseuropæiske kranførerbevis, ECOL (European Crane Operator Licence).

Ansøgning om anerkendelse af erhvervsmæssige kvalifikationer
Arbejdstilsynet oplyser, at udenlandske kranførere, der har en ECOL-uddannelse og ønsker at arbejde i Danmark, stadig skal søge om anerkendelse af de udenlandske erhvervsmæssige kvalifikationer hos Arbejdstilsynet, inden man har ret til at arbejde i Danmark. I den forbindelse skal der bl.a. indsendes dokumentation for den uddannelse, der er gennemført f.eks. relevant ECOL-bevis.

Arbejdstilsynet vil i sin behandling af konkrete ansøgninger om anerkendelse kunne tage udgangspunkt i ECOL-uddannelsens standardiserede indhold. Arbejdstilsynet vil herudover foretage en individuel vurdering af den indsendte dokumentation, herunder om det fremstår ægte og er udstedt til den person, der søger om anerkendelse.

- TUR

Læs nyheden fra ATL her!

facebook twitter