Gode faglige drøftelser til Folkemødet

29. juni 2023

Fire dage med debatter, musik, seminarer, udstillinger og meget mere er vel overstået. TUR havde et travlt program men bringer en masse god og nyttig viden med hjem

Mogens Og Chris

TURs ambassadør Christoffer Christensen og sekretariatschef Mogens Ellgaard-Cramer. 


Dette års Folkemøde er forbi. TUR var med og lagde vejen forbi mange spændende debatter og oplæg, der udfoldede dagsordener inden for vores kerneinteresser – nemlig uddannelse og transport.

Debatterne til de særligt interessante oplæg kredsede om, hvordan vi får unge til at vælge en erhvervsuddannelse, og hvordan EUD bliver det, de unge vil have.

Her blev det af flere politiske partier stærkt pointeret, at det er vigtigt, at vi får skabt flere gulerødder for de unge på en erhvervsuddannelse. Der skal f.eks. være bedre muligheder for efter- og videreuddannelse, og kvaliteten på uddannelserne skal øges.

Herudover var det den grønne omstilling og bæredygtig produktion, der var på plakaten, og det blev fremlagt, at det er et konkurrenceparameter, som erhvervsuddannelserne sagtens kan bruge til at rekruttere unge til fagene. Modsat tidligere er erhvervsuddannelserne nemlig særligt hands-on på denne kant.

Gode faglige drøftelser og inputs
Overordnet set var der mange gode faglige drøftelser og inputs at tage med hjem, og det er nu tid til at reflektere lidt i huset over, hvordan vi som uddannelsessekretariat kan drage nytte af det store arrangement.

En ting er dog sikkert. De mange positive oplevelser på Folkemødet har givet appetit til at deltage igen til næste år:

”Jeg deltager meget gerne i Folkemødet en anden gang. Det kunne godt have varet mange flere dage. Der var virkelig meget faglig inspiration at tage med hjem, som vi kan bruge i vores arbejde fremover,” siger Mogens Ellgaard-Cramer, sekretariatschef i TUR.

TURs administrationschef er enig:

”Jeg vil gerne afsted igen. Det var virkelig givende. Man fik en rigtig god fornemmelse for, hvilken vej udviklingen går på samfundsniveau og på tendenser inden for eget fag,” siger Eylem Ünüvar.

TUR siger tak for et godt Folkemøde. Vi ses allerede frem til næste år.

- TUR

 

 Chris 2 Redi

 TURs ambassadør Christoffer Christensen var på scenen til Løvens Hule (uddannelsesedition) for at pitche sin uddannelse som lager- og logistikoperatør.

Fagbevægelsensplads

Fagbevægelsens Hovedorganisation, hvor forskellige politiske partier debatterede unges uddannelsesvalg, og hvordan EUD bliver det, de unge vil have. 

facebook twitter