Vinderen af Transportens Lærepladspris 2023 skal findes

13. juni 2023

ATL har indstiftet en ny pris, Transportens Lærepladspris, der skal anerkende de virksomheder, som tager ansvar for næste generation i transportbranchen. Det er skolerne, der skal indstille virksomhederne til prisen.

 Lastbil1

 Foto: Colourbox 

Der er behov for, at flere unge vælger transportbranchen som levevej. I de bestræbelser spiller virksomheder, der tilbyder lærepladser, en helt særlig rolle.

ATL har derfor indstiftet en ny pris, Transportens Lærepladspris, der skal anerkende de virksomheder, der tager ansvar for næste generation i transportbranchen, og som er med til at uddanne fremtidens medarbejdere.

Skolerne indstiller
Virksomheder kan indstilles af en uddannelsesudbyder/erhvervsskole, hvor en eller flere af virksomhedens lærlinge har gennemført skoledelen af uddannelsen eller er i gang med det.

Er en uddannelsesudbyder/erhvervsskole i tvivl om en virksomhed er medlem af ATL, kan der rettes henvendelse på ATL@DI.dk.

Hvilke kriterier lægges til grund?
Transportens Lærepladspris gives til en ATL-virksomhed, som er godkendt som læreplads inden for chauffør-, værksted-, kran- og/eller lager- og terminalområdet.

Følgende kriterier skal være opfyldt hos den virksomhed, som ønskes indstillet:

  • Virksomheden skal være en respekteret og anerkendt læreplads-virksomhed i branchen
  • Virksomheden har taget særlige initiativer for at sikre gode rammer for et eller flere lærepladsforløb

I indstillingen kan desuden indgå følgende kriterium, men dette er ikke et krav:

  • Virksomheden har ydet en særlig indsats for, at en eller flere personer med kompetencemæssige eller andre udfordringer er kommet godt igennem et lærepladsforløb
  • Virksomheden har på andre måder udvist en særlig forbilledlig indsats i forhold til lærlinge i branchen

Med lærlinge kan der være tale om unge såvel som voksenlærlinge.

Deadline og kåring af vinderen
Deadline for indstilling er den 10. juli 2023, og vinderes kåres på ATL’s årsdag den 7. september 2023 i Industriens Hus i København.

- TUR 

Læs mere om Transportens Lærepladspris 2023

facebook twitter