Stor succes på erhvervsuddannelserne: 95 procent af eleverne består deres grundforløbsprøve

30. november 2023

Nye tal fra Børne- og Undervisningsministeriet viser, at langt størstedelen af elever og lærlinge på erhvervsuddannelserne består deres grundforløbsprøve, og karaktererne er generelt høje, når eleverne og lærlinge går til de afsluttende prøver. 

Børne - Og Undervisningsministeriet

TUR er glade for at dele en god nyhed fra Børne- og Undervisningsministeriet, der rapporterer en imponerende succes på erhvervsuddannelserne. Ifølge de seneste tal har hele 95 procent af eleverne bestået deres grundforløbsprøve fra 2020 til september 2023, når man ser på tværs af alle erhvervsuddannelser.

I samme periode er der i 51 procent af de afsluttende prøver på erhvervsuddannelserne givet karakteren 10 eller 12.

Børne- og undervisningsministeren udtrykker sin glæde over disse imponerende resultater og understreger vigtigheden af dygtige faglærte for vores samfund.

”Dygtige faglærte er fuldstændigt afgørende for vores velfærdssamfund og den grønne omstilling. Det er dem, der passer på vores yngste og ældste, og det er dem, der sætter ladestandere op og bygger vindmøller. Men vi har brug for, at endnu flere tager en erhvervsuddannelse. Derfor glæder det mig også, at vi har afsat et historisk stort beløb af på finanslovsforslaget til at hæve kvaliteten på erhvervsuddannelserne, så vi kan sikre, at vi får mange flere til at søge ind på og gennemføre en erhvervsuddannelse” Mattias Tesfaye, børne- og undervisningsminister.

- TUR

Læs hele nyheden fra Børne- og Undervisningsministeriet

facebook twitter