Handicaprådet: Erhvervsskoler skal tage større ansvar

10. oktober 2023

Det går den helt forkerte vej med at sikre lige muligheder for uddannelse til unge med handicap. Det konkluderer Det Centrale Handicapråd, der er et uafhængigt råd under Social, Bolig– og Ældreministeriet.

Handicaprådet: Erhvervsskoler skal tage større ansvar

Elevtaxameteret på FGU skal kigges efter i sømmene, og erhvervsskolerne skal i langt højere grad løfte deres pligt til at vurdere behovet for vejledning og støtte til unge med handicap.

Det anbefaler DCH i et nyt uddannelsespolitisk udspil med anbefalinger til at sikre lige muligheder for uddannelse for unge med eller uden handicap.

Rådet henviser til, at uddannelsesgabet mellem dem med og uden handicap, der gennemfører en erhvervskompetencegivende uddannelse, ifølge de seneste tal fra Institut for Menneskerettigheders Handicapbarometer, er vokset med otte procentpoint fra 2012 til 2020.

Erhvervsskoler skal tage større ansvar

Ifølge DCH går der ikke det antal elever med handicap på erhvervsskolerne, som der bør. Rådet mener derfor, at erhvervsskolerne skal blive bedre til at løfte deres pligt. Tallene lige nu viser, at erhvervsskolerne kun vurderer 16 procent af sagerne med unge med handicap. Og af dem er det blot halvdelen af sagerne, der bevilges støtte til i form af mentorer, psykologhjælp, lektiehjælp eller lignende.

DCH anbefaler derfor, at myndighederne i højere grad skal sikre, at både kommunerne og uddannelsesinstitutionerne lever op til deres ansvar - også for at forebygge frafald.

- TUR

Læs hele nyheden her!

facebook twitter