Finanslovforslag for 2024: Massive investeringer i erhvervsuddannelserne

4. september 2023

Regeringen har fremlagt deres finanslovsforslag for 2024, og i den lægger regeringen op til store investeringer på Børne- og Undervisningsministeriets område – herunder erhvervsskolerne.

Genåbning Af Erhvervsuddannelser -preview

I 2024 vil regeringen afsætte 311 millioner kroner til erhvervsuddannelserne, som skal stige til 911 millioner kroner i 2030.

Investeringen skal give uddannelserne et løft ved blandt andet indkøb af tidssvarende udstyr, opkvalificering af lærerne, samt støtte skolernes sociale og faglige miljøer. Målet er at gøre erhvervsuddannelserne mere attraktive for unge, samt at fastholde de elever, der allerede går på skolerne.

Derudover indgår der andre initiativer, som skal styrke erhvervsskolerne; såsom tilskud til erhvervsskoler i udkantsområderne, en forsøgsordning hvor udskolingen kan tage valgfag på en erhvervsskole, samt en varig bevilling til Skills Danmark.

Foruden erhvervsuddannelserne, er der flere områder, som ser ud til at få en omfattende investering – herunder FGU- og folkeskolerne.

Hos TUR ser man også på finanslovforslaget med positivitet:

Det er gode nyheder. Helt bestemt. Vi har brug for flere elever, og vi har brug for, at de er fagligt stærke, når de kommer ud på anden side. Skolerne har længe efterspurgt flere midler til at løfte uddannelserne, og nu kan de endelig få det økonomiske løft, de har brug for. Det har de fortjent. Og det er vi rigtig, rigtig glade for”, Mogens Ellgaard-Cramer, sekretariatschef i TUR.

- TUR

Læs mere om finanslovforslaget i børne- og undervisningsministeriets nyhed.

facebook twitter