Book en lærling: Ung-til-ung formidling vækker interesse

7. juni 2023

TUR har netop holdt oplæg sammen med godchaufførlærling Magnus Tirsgaard i Uddannelsesklubben i Fårevejle. Oplægget fik både smilet og latteren frem hos de mange fremmødte unge.

Fgu1
Der var stort fremmøde i Uddannelsesklubben i Fårevejle, da TUR for nyligt afholdt et spændende oplæg om transportuddannelserne for en større gruppe unge. De fleste af deltagerne var FGU-elever, men der var også en håndfuld unge til stede, der bruger klubben som et aktiveringstilbud.

Jan Larsen fra TUR Lærepladsformidling stod i spidsen for besøget, men med sig havde han godschaufførlærling Magnus Tirsgaard, som til dagligt arbejder som godschaufførlærling hos Johs. Rasmussen i Svebølle og er tilknyttet RTS/AMU Juul.

Succesfuldt oplæg med nysgerrige unge
Besøget var en stor succes, og eleverne virkede nysgerrige og havde stor spørgelyst, da alle transportuddannelserne og vejen dertil blev gennemgået.

Et spørgsmål der havde stor interesse at dømme ud fra øjnene, der blev spærret op, drejede sig om adgangskravene til uddannelserne:

"Jeg vil gerne spørge om, hvilken adgangskrav der er til en transportuddannelse. Hvis man nu har svært ved at bestå matematik eller dansk", lød det fra en af eleverne.

Jan Larsen informerede om reglerne på området og henviste til både uddannelsesaftale og dialog med skolen, hvis man brænder for en af transportuddannelserne, men ikke har formået at opfylde alle adgangskrav. Svaret fik smilene frem på de fremmødte, der nikkede opmuntrende til hinanden.

Ung-til-ung formidling
Herudover var det særligt Magnus Tirsgaard, der fik eleverne til at sætte sig frem i stolen. Magnus gav eleverne et indblik i sit liv på vejene og sin vej til en transportuddannelse. Her fortalte han bl.a. hvordan han tidligere havde været forbi landbrugsektoren, arbejdet som pædagogvikar og aftjent sin værnepligt. Han fortalte også, at det var sidstnævnte erhverv, der gav ham smag for transporten, da han som værnepligtig fik stort kørekort og fik lov at køre store maskiner.

Magnus pointerede, at han nu var landet i den rette stol, og at han elsker sit liv med masser af frihed under ansvar:

Jeg kan med stolthed sige, at jeg som lærling stadig ikke har haft en sygedag, og at jeg aldrig sover over mig, selvom jeg møder klokken 04. Det skyldes, at jeg elsker mit arbejde, og at jeg har stor respekt for min arbejdsplads, som prissætter, at jeg er mødestabil”, fortalte Magnus.

Wow-oplevelse på parkeringspladsen
Efter oplæg blev eleverne inviteret ud på parkeringspladsen, hvor Magnus havde parkeret sin lastbil med tanktrailer, som vækkede stor begejstring hos eleverne, der på skift fik lov at sidde i førersædet. Eleverne var også meget interesserede i at høre, hvor meget lastbilen vejer, og hvor mange tons den kan køre rundt med. Herudover var de overraskede over, at Magnus selv skulle køre den hjem.

"Må du virkelig køre den lastbil selv", spurgte en af eleverne Magnus.

Den kunne Magnus kun nikke til, og det medførte en wow-stemning i forsamlingen.

Book en lærling
Magnus Tirsgaard er en del af TURs ambassadørkorps, der tager rundt i landet og b.la. holder oplæg for elever på grundskoler, efterskoler, FGU-skoler. Det er stadig muligt at booke et oplæg med Magnus eller en af de andre ambassadører. Læs mere om Book en lærling her!

- TUR

Fgu2

facebook twitter