Vendelbo Spedition: Ambassadørkorps er med til at sende trivsel i top

30. maj 2023

Emmelie, som er transportlærling hos Vendelbo Spedition, har siden 2021 været ambassadør i TURs korps. Det er med til at skabe arbejdstrivsel og -glæde hos lærlinge, fortæller virksomheden. 

Redi (1)

Da TUR i efteråret 2021 rakte ud til Jesper Bundgaard Madsen, adm. Direktør i Vendelbo Spedition, for at høre, om deres nye lærling, Emmelie Wallentin, måtte blive en af TURs ambassadører, tog det ikke lang tid for Jesper og virksomheden at beslutte sig. Godt nok vidste de ikke helt, hvad konceptet gik ud på, men de ville gerne bakke op om projektet, fordi det betød noget for Emmelie at være med.

Emmelie har i sin tid som ambassadør efterhånden holdt oplæg for mere end 500 elever og faglærere, deltaget i adskillige uddannelsesmesser, været i magasiner, Go’ morgen Danmark og TV 2 Echo.

TUR har derfor taget en snak med Jesper om virksomhedens opbakning til ambassadørkorpset, og hvorfor de mener, det er vigtigt at have en lærling med:

”I starten vidste vi ikke helt, hvad vi gik ind til, men vi vidste, at Emmelie gerne ville være med, og det var det vigtigste. At det så har ført så sig meget positivt med sig for både hende og os som virksomhed, det er jo virkelig skønt. Vi havde slet ikke regnet med alt den eksponering af hende og os”, Jesper Bundgaard Madsen.

Ambassadørkorpset er en investering
Emmelies deltagelse i ambassadørkorpset ser Jesper som en investering for virksomheden, selvom Emmelie et par gange om året skal have fri til at deltage i aktiviteter:

”Vi har syv lærlinge ansat på nuværende tidspunkt, men vi vil gerne have ti i et fast rul. Som jeg ser det, så er ambassadørkorpset en af de måder hvorpå, vi kan vise potentielle lærlinge, at vi er en virksomhed, der gerne vil gøre deres læretid spændende. De skal have lov til at prøve forskellige ting af. Og jeg kan mærke, at Emmelie er glad for at komme ud, det betyder, at hun får en højere arbejdsglæde og -trivsel”, fortæller Jesper, som ofte hører fra andre i branchen, at det er svært at få lærlinge:


”Det er umuligt at rekruttere nye lærlinge, er ofte noget, jeg hører i branchen. Og ja, jeg er klar over, at det kan være svært, men hos Vendelbo Spedition griber vi det sådan her an. Jo bedre vilkår og forudsætninger vi kan tilbyde, jo mere attraktiv bliver vi jo som oplæringsvirksomhed. Det handler om at se det i det store billede. Det skal ikke måles i kroner og øre, men i at lærlinge bliver her, og der kommer flere til. Det er vigtigt”.


Vendelbo Spedition oplever også, at Emmelies deltagelse i arrangementer og på tv har en positiv effekt på kollegaerne i virksomheden, som er stolte over hendes bedrifter:

”Vores ansatte bliver megastolte over at se hende i tv. Men de bliver også stolte over at være ansat i en virksomhed, der støtter op om deres lærlinge og medarbejdere generelt, og at deres virksomhed bliver nævnt i medierne. Det er da klart, og det er noget, vi ofte hører fra dem”.

Til spørgsmålet om, hvordan Vendelbo Spedition sikrer sig, at lærlinge finder sig godt til rette, fortæller Jesper, at de har uddannet flere mentorer i virksomheden:

”Vi har flere ansatte i virksomheden, der har taget mentoruddannelsen, og det har helt sikkert betydet meget for vores lærlinge. Nu har vi kollegaer, som er uddannede til at tage hånd om dem, og som de kan henvende sig til, hvis de har spørgsmål eller brug for hjælp. Før i tiden var vi ikke altid helt gode til det, og vi glemte jo lidt at tage ekstra hånd om dem i hverdagen. Derfor har vi nu en fast plan og strategi, og det kan vi mærke hjælper med at fastholde lærlinge og skabe glæde i hverdagen”.

TUR ser frem til et fremtidigt godt samarbejde med Vendelbo Spedition og opfordrer andre virksomheder til at støtte op om korpset, hvis man har en lærling ansat, der har lyst til at gå forrest for at gøre en forskel for branchen.

TUR åbner op for et nyt hold af ambassadører i sensommeren 2023. Hold øje med transportuddannelser.dk og TURs LinkedIn, hvor rekrutteringsopslag bliver lagt op.

- TUR

Læs mere om transportbranchens mentoruddannelsen her!

facebook twitter