Efter hæderspris: Nu vil vognmandsfirma vidensdele med branchen

30. november 2023

I sidste uge vandt HV-transport årets ESG-pris i Herning og Ikast-Brande Kommuner. Nu planlægger virksomheden at vidensdele med vognmands- og transportkollegaer om, hvordan man kommer videre med ESG og grøn omstilling.

ESP Prisne (1)

HV-transport er en af de virksomheder, der har taget affære og arbejder aktivt med, hvordan de kan reducere deres CO2-udledning samtidig med, at de udviser et stort socialt ansvar. Derfor har de netop vundet ESG-prisen, som blev uddelt ved ESG-konferencen for lokale virksomheder i Herning, Ikast og Brande.

Virksomheden har implementeret flere bæredygtige tiltag, herunder en social dimension, hvor 10 procent af medarbejderne er rekrutteret blandt dem, der står over for udfordringer i beskæftigelsesmæssig sammenhæng. Et andet markant skridt er indførelsen af "eco-driving", hvor alle chauffører har gennemgået kurser for at optimere deres kørsel. Dette tiltag har betydet en reduktion på 8 procent i brændstofforbruget.

Interesse for virksomhedens initiativer er steget
Siden HV-transport vandt prisen for deres grønne tilgang, er interessen for virksomhedens initiativer steget blandt vognmandkollegaer, og virksomheden har fået flere opkald fra branchen, der også er klar på næste step med den grønne omstilling.
HV-transport planlægger derfor at afholde et fællesforløb med 15-20 kollegaer og en række store kunder om, hvordan man kommer videre med ESG og grøn omstilling.

Til Transportmagasinet fortæller Simon Haubjerg Jørgensen, kommerciel direktør i HV-transport, at de har snakket med virksomheder, der er begyndt at mærke, at man kan miste ordrer, hvis man ikke er langt nok fremme på det grønne parameter.

De glæder sig derfor til at komme i gang, og de vil meget gerne være med til at lære fra sig.

TUR ønsker HV-transport stort tillykke med prisen, og rigtig god vind med det kommende vidensdelingsprojekt.

- TUR

Læs mere om ESG-prisen
Læs hele interviewet med HV-transport

 

facebook twitter